Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Zákusek z jablek

0.0
Zákusek z jablek

Potřebné ingredience

Korpus: 1,5 kg jablek/ cca 2,5 kg před zpracováním-oloupáním a vykrájením/ 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g cukru moučka 3 lžíce vody 150 g polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku do pečiva Tvarohová náplň: 150 g změklého másla 200 g cukru moučky 1 vanilkový cukr 500 g tvarohu 1 želatina (příprava za studena) Ozdoba: 1 lžíce skořice na posypání

Postup přípravy

Oloupaná a opláchnutá jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je na struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicícm papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka rozložíme po celém plechu.

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme rovnoměrně na jablka a zvolna pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 30 minut. Upečený korpus překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a nakonec do směsi vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu na obalu.

Tvarohovou náplň rozetřeme na jablečnou vrstvu a necháme dezert v lednici vychladnout. Nakonec jej posypeme skořicí

Recept z TV-včera jsme udělali a fakt dobtrota a když se 24 hodin rozleží je to neskutečně dobrý zážitek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xvendik 27. 8. 2012, 11:25
vyzkouším (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie