(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Zákusek z jablek

Potřebné ingredience
Korpus: 1,5 kg jablek/ cca 2,5 kg před zpracováním-oloupáním a vykrájením/ 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g cukru moučka 3 lžíce vody 150 g polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku do pečiva Tvarohová náplň: 150 g změklého másla 200 g cukru moučky 1 vanilkový cukr 500 g tvarohu 1 želatina (příprava za studena) Ozdoba: 1 lžíce skořice na posypání
Postup přípravy
Oloupaná a opláchnutá jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je na struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicícm papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka rozložíme po celém plechu.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme rovnoměrně na jablka a zvolna pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 30 minut. Upečený korpus překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a nakonec do směsi vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu na obalu.
Tvarohovou náplň rozetřeme na jablečnou vrstvu a necháme dezert v lednici vychladnout. Nakonec jej posypeme skořicí
Recept z TV-včera jsme udělali a fakt dobtrota a když se 24 hodin rozleží je to neskutečně dobrý zážitek
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme rovnoměrně na jablka a zvolna pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 30 minut. Upečený korpus překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a nakonec do směsi vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu na obalu.
Tvarohovou náplň rozetřeme na jablečnou vrstvu a necháme dezert v lednici vychladnout. Nakonec jej posypeme skořicí
Recept z TV-včera jsme udělali a fakt dobtrota a když se 24 hodin rozleží je to neskutečně dobrý zážitek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

xvendik
(upraveno)
27. 8. 2012, 11:25
vyzkouším

nahlásit