Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Výborná sladkokyselá omáčka k masu

0.0
Výborná sladkokyselá omáčka k masu

Potřebné ingredience

800g žlutých očištěných paprik, 1,4kg očištěných rajčat, 200g oliv bez pecek, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 200ml octa Balsamico (bílého nebo tmavého), 400g krupicového cukru, 1 rovná polévková lžíce Solamylu, 1 balíček Pomůcky pro konzervování Dr. Oetker, 1 rovná kávová lžička soli

Postup přípravy

Očištěné papriky bez jádřinců nakrájíme na kostičky, umytá rajčata také na kostičky a olivy na kolečka.

Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme papriky a podusíme. Přidáme rajčata, olivy, ocet, cukr, škrob (ten si rozmícháme ve troše šťávy z omáčky, aby se nezdrcl) a pomůcku pro konzervování. Za stálého míchání důkladně povaříme min. 5 minut.

Osolíme, můžeme přidat půl kávové lžičky pepře a hned plníme do sklenic. Uzavřeme víčkem, otočíme a asi 5 min. necháme stát na víčku. Dál už nezavařujeme v hrnci.

Chuťově připomíná omáčku Sweet & Sour, je výborná sladkokyselá a hodí se ke grilovanému nebo na pánvi opečenému masu např. kuřecímu. Jako příloha se hodí rýže.

Příprava trvá asi hodinu a naplníte asi 7 sklenic 375ml.

Vše nakrájíme.

Podusíme

Pomůcka pro konzervování

Hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie