(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Chilli omáčka extra pálivá

Potřebné ingredience
25ks chilli papriček Habanero, 0,5kg očištěné čerstvé kapie, 4 stroužky česneku, 2 menší tetra-pack balení rajčatového pyré, 1dcl rostlinného oleje, 1/2 balíčku DEKA, 0,5 KL soli, 2 PL cukru a 2 PL octu
Postup přípravy
Chilli papričky očistíme od semen a stopek (při čištění důrazně upozorňuji na potřebu použití chirurgických rukavic!!!) na masovém mlýnku pomeleme spolu s kapií a česnekem. Dáme do hrnce spolu s rajčatovým pyré, přidáme olej, cukr, sůl. Nakonec přidáme prosáté Deko a mícháme do zhoustnutí. Ještě horké naplníme do zavařovaček, zavíčkujeme a zavařujeme 15 minut při 100stupních.
Na mletí opravdu použijte masový mlýnek. Nasekané v robotu to není ono. My si doma dáváme tuto dobrotu ke všemu. K uzeninám, do marinády na maso...
Na mletí opravdu použijte masový mlýnek. Nasekané v robotu to není ono. My si doma dáváme tuto dobrotu ke všemu. K uzeninám, do marinády na maso...
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
5. 3. 2015, 22:57


nahlásit