Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

0.0
VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

Potřebné ingredience

Tuhle pomazánku jsem vymyslela před dvěma dny, původně to měla být omáčka na maso a klidně ji z ní můžete udělat, jen zapojte fantazii :-))) Z tohoto množství uděláte cca 3 přesnídávkové skleničky.
Troška oleje, dvě velké cibule, 3 papriky (můžou být různých barev, ale není to nutné), 2-3 zelená rajčátka -asi 100g (nemusí být, ale já mám tak obsypané keříky, že se jim snažím odlehčit :-) 500g zralých rajčat, klidně takových kečupových. 130g nakládaček nejlépe podle znojemského receptu. Dodají pomazánce nepřekonatelnou příchuť. Dále 1 lžíce worchesteru, snítka libečku nebo petřžel, čerstvě mletý pepř, vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, zarovnaná kávová lžička cukru a sůl, vegeta, podle chuti. Vodu z okurek taky nevyléváme, ještě ji použijeme :-D

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do zlatova cibulku nakrájenou na půl kolečka, přidáme papriky na kousíčky, velice mírně posolíme, aby papriky pustily šťávu a dusíme pod pokličkou cca 10-15minut, podle toho, jak jsou papriky dužnaté. Přidáme na kostičky nakrájená zelená rajčata, přiklopíme a dusíme dalších cca 15minut, pořád mícháme, aby se nám ňamka nepřipálila :-)))) Přidáme nakrájená červená rajčátka, vegetu a pepř a opět nás čeká 15 minut dušení za stálého míchání :-) V poslední fázi dušení přidáme na kostičky nakrájené okurky a dusíme a dusíme, dokud se zeleninka nezačne rozvařovat. Podléváme buď vodou nebo lákem z okurek, zbytečně moc nesolíme, protože se nám to opravdu moc svaří a bude toho málo :-) Na poslední půlhodinku přidáme všechny zbylé ingredience a za stálého míchání dosáhneme skoro požadované konzistence. (Kdo chce omáčku na těstoviny, odstaví omáčku trošku dříve). Rozmixujeme tyčovým mixérem (žádné cezení přes sítko!!!!) a ještě chvilku vaříme v odkrytém hrnci. Plníme do skleniček a stačí zavařit v myččce, na 70stupňů na 20 minutek, pak pomalinku zchladíme, abychom z toho neměli blátíčko. Vyzkoušejte to a písněte, je to opravdu obr ňamka:-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Trinity76 27. 8. 2008, 15:01
Maminky, ty z vás, které zaujalo Zavařování v myčce, najdete podrobný popis u mě v receptech. Kdyby jste chtěly další informace, tak klidně pište (L) (L) (L)
veveřice 1 27. 8. 2008, 6:55
:-ojak se zavařuje v myčce :^) :-$ :-$
Trinity76 27. 8. 2008, 8:13
@veveřice 1 V myčce se zavařuje klasicky, taky jsem koukala :-D Normálně zavařeninu zavíčkujete a místo do hrnce nebo do troby ji dáte do myčky, když myjete ostatní nádobí. Šetří to čas a energii, jen si musíte hlídat teplotu, aby to bylo aspoň 80stupňů, většinou to je program pro mytí hrnců. Záleží na tom, jak je dlouhý, dávám to tam tak na 20minutek, nechám to i projít sušením, taky je to zdroj tepla :-) Třeba okurky tam dám hned od začátku a nestarám se o ně, dokud myčka nezapípá :-)
stambi 27. 8. 2008, 6:47
Vypadá to lákavě,ale kde to zavařujete???
Trinity76 27. 8. 2008, 8:13
@stambi Opravdu v myčce, viz komentář nahoře (L)
stambi 27. 8. 2008, 8:37
@Trinity76 No to jsem právě četla ,ale v životě u nikoho neslyšela.Tady je možné opravdu všechno.Asi Vás poprosím o přesný návod jak se zavařuje v myčce (Y) :-D
Trinity76 27. 8. 2008, 11:20
@stambi Věruško, nad svým komentářem máte moji odpověď, kde jsem to rozepisovala pro maminku, která se na to taky ptala. Prostě třeba okurky dám místo do hrnce do myčky a zapnu na 70stupňů (já tam nemám možnost vyšší teploty) a nestarám se, sklenice patří dnem dolů, tak jako když je zavařujete v hrnci nebo v troubě....U okurek nechám sklenice projít i programem sušení, třeba marmelád a téhle pomazánky není tak dlouhá doba nutná, vyndávám je před tím, než začne myčka sušit :-) Už jsem letos takhle zavařila 20 sklenic okurek a nechytla mi jedna jediná. Na rozdíl od zavařování v mokrovlnce, kdy se kvůli víčku, které jsem zřejmě špatně nasadila, ozvala ohlušující rána a po celé kuchyni jsem měla švestkový kompot ;-) ;-) ;-) ;-)
stambi 27. 8. 2008, 14:08
@Trinity76 Omlouvám se,Nějak jsem koukala jen do komentáře co mám uloženo a nevšimla jsem si co píšete vý.Děkuji a jste tedy opravdu hvězda...musím to vyzkoušet (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie