Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Chrousti 2

Chrousti 2

Potřebné ingredience

1 vejce, 10 dkg krupic. cukru, 10 dkg ml. ořechů

Postup přípravy

1 vejce se dvacet minut šlehá s 10 dkg cukru krupice(jen tak, ne nad parou) a pak se k tomu přidá 10 dkg strouhaných ořechů.....na pečící papír llžičkou malé hromádky,ozdobit…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Chrousti

Chrousti

Potřebné ingredience

15 dkg mletých ořechů,15 dkg cukru moučky,15 dkg krájených hrozinek+1 celé vejce

Postup přípravy

15 dkg mletých ořechů,15 dkg cukru moučky,15 dkg krájených hrozinek+1 celé vejce-udělat těsto-malé kuličky -dál od sebe-nafouknou se-nechat vyběhnout,pak sušit-jsou výborné

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Išelské dortíčky

Išelské dortíčky

Potřebné ingredience

320 g hladké mouky 160 g mletých vlašských ořechů 140 g cukru moučky 2 PL hořkého kakaa 320 g másla (možno použít Heru) Náplň: 250 g másla, 150 g cukru, 3 vejce, 100 g mletých ořechů, 3 PL rumu, špetka mleté kávy (nemusí být) Poleva: 1 čokoláda na vaření, máslo nebo libovolná poleva na ozdobu: vlašské ořechy, mandle

Postup přípravy

Smícháme mouku, mleté ořechy, cukr a kakao. Poté přidáme máslo pokojové teploty nakrájené na menší kousky.
Těsto pořádně propracujeme a necháme na chvíli odpočinout v chladu.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rafaelo

Rafaelo

Potřebné ingredience

200 g másla, 2 lžíce rumu, 200 g bílé čokolády, 200 g strouhaného kokosu, 200 g moučkového cukru, oloupané mandle, strouhaný kokos

Postup přípravy

Máslo vyšlehat s rumem, čokoládu rozpustit ve vodní lázni a poté vlažnou smíchat se strouhaným kokosem. Zpracovat máslo s čokoládovou hmotou a cukrem. Vytvořit kuličky, dát do…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Šneci s brusinkovo-čokoládovou náplní

Šneci s brusinkovo-čokoládovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 375 g hl. mouky, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 180 g změklého másla nebo Hery, 2 PL vody, 2 zarovnané KL kakaa Náplň: 125 g nasekaných sušených brusinek, 50 g mletých mandlí, 80 g nasekané hořké čokolády (na vaření či jinou, podle chuti),1 vejce, 1 skořicový cukr

Postup přípravy

Náplň: Vše smícháme v míse\\r\\nTěsto: Vše ručně vypracujeme, rozdělíme na poloviny a do jedné zapracujeme kakao. Na pomoučeném vále \\r\\n vyválíme světlé i tmavé…

Zobrazit více...

Kategorie