Burizonovokaramelová pochoutka
Potřebné ingredience
3 balíčky karamel, 1/8 másla, 2 lžíce kakaa, balíček burisonů
Postup přípravy
Rozpustíme karamelky vmícháme máslo a kakao, pak vmícháme burisony, dáme do formy a ztuhnout.
Včelí úly
Potřebné ingredience
těsto: 20 dkg piškoty, 12 dkg máslo, 18 dkg cukr moučka, 2 lžíce kakaa, 2-3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka Nádivka: 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 dkg ořechů 1 žloutek, rum piškoty
Postup přípravy
piškoty nadrobíme (nastrouháme) smícháme s ostatními přísadami, naplníme formičky, dovnitř dáme nádivku a zaklopíme piškotem.
Srdíčka Griotte
Potřebné ingredience
200-500 g mouky, 150 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžíce Griotky Poleva: 125 g cukru moučka, 2 lžičky horké vody, 2 lžíce griotky
Postup přípravy
Uděláme těsto, vykrájíme srdíčky, upečeme. Ingredience na polevu smícháme a poléváme.
Linecké cukroví
Potřebné ingredience
1 kg mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 36 dkg cukru, 24 dkg tuku 24 dkg másla
Postup přípravy
Uděláme těsto, vykrájíme, upečeme a slepíme marmeládou.
Pozor. Je to velké množství, je potřeba si množství upravit.
Rohlíčky
Potřebné ingredience
60 dkg mouky, 40 dkg másla, 11 dkg cukru, 22 dkg mandlí
Postup přípravy
Je nutné recept dělit, je to velké množství.
Umícháme těsto, necháme do druhého dne rozležet. Uválíme rohlíčky, upečeme. Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým…
Hříbečky
Potřebné ingredience
20 dkg mouky, 20 dkg mandlí, 24 dkg másla, 7 dkg cukru, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Smícháme těsto, vykrajujeme hříbečky, upečeme. Kloboučky poléváme čokoládou, konce nožiček zdobíme na zeleno obarveným kokosem.
Ledovky
Potřebné ingredience
Těsto: 1 kg hladké mouky, 60 dkg másla, 40 dkg cukru, 30 dkg oříšků, 4 vejce, šťáva z 1 citronu Krém na ledovky: (na 1/2 kg mouky u těsta) 1/4 l mléka, 1 lžíce solamylu, 3 žloutky, 1/4 másla, 15 dkg cukru.
Postup přípravy
vypracujeme těsto, necháme odležet vykrajujeme tvary - u nás to jsou takový z obou stran špičatý slzičky, nebo jak bych to popsala (). Spojit krémem a polévat citronovou polevou.…
Čokoládová kolečka (koláčky)
Potřebné ingredience
Těsto: 54 dkg hl. mouky, 54 dkg másla, 34 dkg mandlí (já míchám mandle a ořechy), 24 dkg cukru, 6 dkg kakaa, vanilka (nahrazuji část cukru vanilkovým) Krém: (na 18 dkg mouky u těsta) 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 3 dkg čokolády, vanilka (opět nahrazuji část cukru vanilkovým) Poleva: (na 18 dkg mouky u těsta) 7 dkg cukru, 7 dkg tuku, 3 dkg kakaa,1 lžíce mléka.
Postup přípravy
Těsto upatláme, necháme odležet, vykrajujeme kolečka. Pozor při pečení - špatně se odhaduje, kdy už jsou - je to tmavé těsto. Slepujeme vždy 2 kolečka čokoládovým krémem, poléváme…