Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Omáčka ala srpský způsob - s lečem

Omáčka ala srpský způsob - s lečem

Potřebné ingredience

maso - vepřové, lečo ve sklenici, trošku papriky sladké, koření

Postup přípravy

Na oleji zpěním cibuli, přidám maso na plátky či kostky. a restuju... osolím, opepřím, přidám trošku kmínu, bobkový list, nové koření. a vyleju malou sklenici leča. Zavřu do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka s fazolkama

Omáčka s fazolkama

Potřebné ingredience

maso - není nutné, fazolky ve slaném nálevu - konzerva, smetana, hl. mouka,

Postup přípravy

Pokud mám trošku masa je omáčka lepší. Takže na oleji zpěním cibuli a restuji do zlatova, přidám maso, osolím, přidám vegetu, bobkový list, pepř - asi dvě kuličky, nové koření též…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

vepřové maso - jako náhražka za hovězí, i když je hovězí lepší, jenže v dnešní době drahé! 2 rajské protlaky, bobkový list, nové koření, citron, skořice mletá, cukr, sůl, vegeta, hl. mouka.

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěním cibuli a maličko jí orestuju. Když je cibulka malinko do hněda přidám cca půlku másla či hery.. a nasypu na ní asi deset lžic hladké mouky (zkrátka aby mi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Roštěná s vajíčkem čili štěpánská

Roštěná s vajíčkem čili štěpánská

Potřebné ingredience

Nejlepší je hovězí masíko, ale já dělala z vepřového, je levnější. Cibule, troška oleje, sůl, vegeta, žampiony - nejsou nutné - já dala z plechovičky, vajíčko vařené na tvrdo, trocha mouky hladké

Postup přípravy

Na oleji vzpěním cibuli a tu smažím až do zlatova, je nutné odhadnout aby nebyla moc tmavá - zhořkne. Když je zlatá, dám na ní plátky masa a restuju společně než maso pustí šťávu…

Zobrazit více...

Kategorie