Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
* JEDNODUCHÉ NADÝCHANÉ A VÝBORNÉ KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY *

* JEDNODUCHÉ NADÝCHANÉ A VÝBORNÉ KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY *

Potřebné ingredience

střední květák, 3 vejce, 3 PL hrubé mouky, sůl, pažitka nebo petrželka nať, olej na smažení

Postup přípravy

Květák uvaříte téměř doměkka, necháte okapat a rozmačkáte vidličkou. Osolíte, vmícháte tři žloutky, tři lžíce hrubé mouky a jemně vmísíte ušlehaný sníh ze tří bílků. Bohatě…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* PÓRKOVÁ POLÉVKA nejen pro batolata *

* PÓRKOVÁ POLÉVKA nejen pro batolata *

Potřebné ingredience

Na 2 porce budeme potřebovat: 10-15 cm dlouhý pórek, máslo, 1 PL hladké mouky, 400 ml vody nebo zeleninového bujonu bio, 1 tavený sýr - trojúhelník, sůl

Postup přípravy

Na másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek, zaprášíme moukou, chvilku orestujeme a zalejeme vodou. Přidáme malý kousek bujonu a vaříme cca 20 min. Na závěr přidáme sýr,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
ŽEMLOVKA PRO BATOLATA

ŽEMLOVKA PRO BATOLATA

Potřebné ingredience

2 rohlíky (den staré), 2 sladká jablka, 1/4 l mléka, 1 vajíčko, vanilkový cukr, skořice, tuk a strouhanka

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčko rozšleháme v mléce, přidáme 1/2 sáčku vanilkového cukru a nalejeme na rohlíky, promícháme a necháme vsáknout. Zapékací misku vymažeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rajčatová polévka zase jinak

Rajčatová polévka zase jinak

Potřebné ingredience

na 2 porce potřebujete: 2 střední rajčata, 1/2 jablka, kousek cibule, kousek másla, cukr, sůl

Postup přípravy

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, pak přidáme na menší kostičky nakrájené rajčata (já dávám i se šlupkou), podlejeme vodou a dusíme cca 10-15 min.. Potom rozmixujeme,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* BRAMBORAČKA BEZ JÍŠKY *

* BRAMBORAČKA BEZ JÍŠKY *

Potřebné ingredience

3 střední brambory, 1 střední mrkev, kousek celeru, malá cibule, ještě lepší je ale jarní cibulka, 1/2 lžičky houbového koření (raději opatrně, bývá hodně výrazné), sůl, majoránka, 1 stroužek česneku, máslo

Postup přípravy

Brambory, mrkev, celer a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou (opět cca 300-400 ml) a dáme vařit. K obsahu přidáme houbové koření, sůl (nemusí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* JEDNODUCHÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY *

* JEDNODUCHÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY *

Potřebné ingredience

1 mrkev, 2 brambory, 1 zralé rajče, 3 plátky cibule nebo několik koleček porku, 2 PL červené čočky, 3 lžičky kvalitního rostl. oleje, 1/4 lžičky oregana (může být i majoránka).

Postup přípravy

Na oleji orestuji porek, na kostičky brambory, mrkev, rajče - vše zaleji studenou vodou (cca 400 ml) a přidám oregano. Vše vařím 5 minut, pak přidám 2 zarovnané lžíce čočky a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* Úplně NEJjednodušší a NEJrychlejší POLÉVKA - Zeleninový hrnec *

* Úplně NEJjednodušší a NEJrychlejší POLÉVKA -…

Potřebné ingredience

Všechny uvedené suroviny dávám "od oka" :o). Jakákoliv zelenina - já většinou dávám, mrkev, petržel, celer, kukuřice, hrášek, cibule, květák, brokolice, česnek..., dále 1 PL ovesných vloček (na množství cca 300 ml, slouží jako zahušťovadlo), místo vloček můžete dát těstoviny, rýži atd., dále obyč máslo nebo kvalitní rostl. olej, voda, sůl, pepř

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nakrájím buď na kolečka (kostičky) nebo většinou všechno strouhám na hrubém struhadle, orestujeme na másla, zalejeme vodou, přidáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* KUŘECÍ MASO NA RAJČATECH *

* KUŘECÍ MASO NA RAJČATECH *

Potřebné ingredience

1 porce kuřecího masa (asi 40 g), 2 střední rajčátka (nebo 1 obrovské), cibule, petrželka na ozdobení

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme zesklovatět na olej. Po chvilce přidáme na kousíčky nakrájené maso a rajčátka, zprudka orestujeme, podlejeme trochou vody (rajčata pustí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* VÝBORNÁ DUŠENÁ MRKEV S VEPŘOVÝM MASEM *

* VÝBORNÁ DUŠENÁ MRKEV S VEPŘOVÝM MASEM *

Potřebné ingredience

vepřová kýta (kotleta...), 2 plátky másla, cibule, sůl, kmín, 1 střední mrkev, zásmažka z másla a hladké mouky.

Postup přípravy

Do kastrolku dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostičky nakrájené vepř. maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké. Potom přidáme na hrubo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* RYBIČKA ZVANÁ PANGASIUS NA RAJČATECH *

* RYBIČKA ZVANÁ PANGASIUS NA RAJČATECH *

Potřebné ingredience

rybička (jakou má rád Váš prcek - u nás "frčí" pangasius) - množství záleží na Vás, zelená část jarní cibulky (nebo z porku), 1 ks rajčete, Solčanka, olej (nejlépe olivový), citronová šťáva, bylinková sůl, petrželová nať, 1 stroužek česneku, špetka cukru

Postup přípravy

Rybu necháme chvíli povolit, pak ji pokapeme citronovou šťávou a posypeme bylinkovou solí (nemusí být). Dáme do zapékací mísy. V misce si smícháme na kostičky nakrájené rajče, asi…

Zobrazit více...

Kategorie