Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ

Potřebné ingredience

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky, sůl, pepř, 2 kostky bujónu , 1feferonka, 0,75-1 l vody

Postup přípravy

Postup:
Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat. Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Dát vše do pekáče, lepší je…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ZAPEČENÝ GULÁŠ

ZAPEČENÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg hovězího masa, 1 kg těstovin, 250 g tvrdého sýra

Postup přípravy

Postup:
Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu tohoto sýra promícháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
MEXICKÝ GULÁŠ SE SÝREM

MEXICKÝ GULÁŠ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Ingredience: 600 g předního (nebo zadního) hovězího masa, 80 g sádla (nebo oleje), 2-3 střední cibule,2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, rovná lžička majoránky, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1/4 l vývaru z kostky bujónu, 100 g strouhaného sýra, 3 lžíce kečupu

Postup přípravy

Postup:
Nejdříve si opláchneme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Připravíme si vývar, nebo necháme v horké vodě…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ SE ŽAMIÓNY A VÍNEM

GULÁŠ SE ŽAMIÓNY A VÍNEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g hovězího masa na guláš, 5 cibulí, 8 žampionů, 50 g slaniny, 2 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 100 ml zakysané smetany, 1 bujónová kostka, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 jalovčinek , sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce ostrého kečupu, 50 g másla, 1 lžíce estragonu

Postup přípravy

Postup:
Surovin je to spousty, ale tento guláš nebo omáčka - jak chcete - stojí skutečně za to. Začínáme jako obvykle. Maso opláchneme a nakrájíme na gulášové kostky, cibuli…

Zobrazit více...
HOUBY
GULÁŠ Z HUB A PAPRIK

GULÁŠ Z HUB A PAPRIK

Potřebné ingredience

Ingredience: 80 g tuku (sádlo), 2 velké cibule, 500 g čerstvých hub (směs), 4 papriky (2 červené), 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička kmínu, 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky, 200 ml vývaru z kostky bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany, (tvrdý sýr na posypání)

Postup přípravy

Postup:
Nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ

PREZIDENTSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Ingredience: 250 g nebo trochu více uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, červené víno, 1 brambora, chlebová kůrka, 1 uzená klobása, 1 lžička hladké mouky, 1 mrkev, trocha kořenové petržele, trocha celeru, sladká červená paprika, sůl, pálivé papričky, jalovec, majoránka, 1 lžíce rybízového džemu, citrónová kůra, 1 lžička kečupu, olej, 1 šlehačka

Postup přípravy

Postup:
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce
A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA

Potřebné ingredience

Ingredience: 750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky

Postup přípravy

Postup:
Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Potřebné ingredience

300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule.Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle.Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli.

Postup přípravy

Mícháme

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso podle Michala Davida

Maso podle Michala Davida

Potřebné ingredience

Ingredience 3/4 kg vepřové kýty nebo kuřecích řízků, 3 vejce, 2 lžíce solamylu, 1,5 lžíce maggi, 1,5 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky worchestrové omáčky, trochu chilli, 8 - 10 stroužků česneku

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Ostatní suroviny smícháme. Do této směsi namáčíme řízky a skládáme do misky nebo jiné nádoby. Zbytkem marinády je zalijeme,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pikantní kuře

Pikantní kuře

Potřebné ingredience

Ingredience 1 kuře, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, šťáva z půlky citronu, 3 stroužky česneku, 1 lžička vegety, pepř, sůl, kousek másla, 0,2 dl vývaru

Postup přípravy

Postup
Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Olej, hořčici a citronovou šťávu rozšleháme, přidáme prolisovaný česnek, vegetu, osolíme a opepříme. Touto marinádou potřeme čtvrtky…

Zobrazit více...

Kategorie