Flíčky se zelím
Potřebné ingredience
Fleky,hlávkové zelí,máslo,pepř,sůl
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na jemno a necháme asi hodinu odpočinout.Dáme do kastrolu,ve kterém jsme rozpustili máslo/asi jednu třetinu kostky/,osolíme a opepříme podle chuti.Dusíme tak dlouho…
KRABÍ SALÁT
Potřebné ingredience
2 balíčky surimi tyčinek,4 vejce vařená na tvrdo,1 malá konzerva sterilovaného hrášku Bonduel,6-8 sterilovaných okurek,pepř,sůl,2 velké lžíce majolky Helmans.
Postup přípravy
Surimi nakrájet na cca 1-1,5 cm velké kousky,ostatní na malé kostičky,hrášek bez nálevu,Smícht s ostatními přísadami.Podle chuti dosolíme,dopepříme,popřípadě kdo má rád více…
Salát z červené řepy
Potřebné ingredience
5 vařených brambor ve slupce,3 vařené červené řepy,2x 250 gramové konzervy fazolí ve slaném nálevu/je jedno jestli bílé,nebo červené/1 větší cibule,8-9 kyselých okurek.sůl,pepř,majolka.
Postup přípravy
řepu i brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky,cibuli najemno,fazole bez nálevu a okurky na kostičky ,pepř,sůl a majolku do toho zamícháme a důkladně promícháme.Je lepší než…
Brokolicový salát
Potřebné ingredience
Těstoviny,brokolice,cibule,česnek,olej,majolka
Postup přípravy
Kolínka,nebo vrtule uvaříme v osolené vodě s přidáním trošky oleje,aby se nám neslepily.Brokolici uvaříme na páře asi 8-10 minut.Na oleji osmažíme cibuli a přidáme pouze prohřát…