Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Lilek plněný masovou směsí

Lilek plněný masovou směsí

Potřebné ingredience

Lilek (baklažán) pro 4 lidi 2 menší mladé lilky, 300g mletého masa-hovězí nebo směs hovězího a vepřového, 1 houska, mléko, olej, máslo, strouhanka, 1 červená nebo zelená paprika, sůl, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, petrželová nať.

Postup přípravy

Umyté lilky podélně rozkrojíme, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Pak slijeme vodu, lilky vydlabeme, osolíme s chvíli necháme, pak osušíme, naplníme masovou směsí,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky-jak je máme rádi my :-)

Plněné papriky-jak je máme rádi my :-)

Potřebné ingredience

mleté maso-nejlépe směs vepřového a hovězího-cca 500g 1 rohlík nebo houska trochu mléka 1 vejce strouhanka-cca 2 lžíce papriky 2 střední cibule 1 větší mrkev kousek celeru, příp.i petržele rajský protlak-cca 2 lžíce smetana (dávám 30% asi 100 ml) sůl, pepř, bobkový list, nové koření, ocet kousek sádla-cca 1 lžíce

Postup přípravy

Rohlík pokrájený na kostičky rozmočíme v mléce, přidáme maso, vajíčko, jednu menší drobně pokrájenou cibuli, 1-2 lžíce strouhanky (podle hustoty) ochutíme solí a pepřem, naplníme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Potřebné ingredience

Mleté maso (cca 500g) 1 rohlík, 1 vejce, 2 čl hladké mouky, 1 pl strouhanky, trochu mléka, petrželka, sůl, česnek, pepř, 2 vejce, 1 čl másla, hrst zeleného hrášku, sterilované okurky, malá mrkev, klobáska.

Postup přípravy

Rohlík pokrájet na kostičky, pokapat mlékem, po chvilce rozmačkat, přidat vajíčko, mleté maso, nasekanou zelenou petrželku, mouku, strouhanku,pokud nekupujete mleté maso už…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapékané toasty

Zapékané toasty

Potřebné ingredience

500g mletého masa 2 PL oleje 2 cibule 2 PL vorcestrové omáčky 1 PL sladké papriky 1 ČL drceného kmínu 1 ČL kari 3 PL mletých vlašských ořechů 2 větší brambory 1 PL kečupu nebo protlaku 2 dl vývaru (feferonka nebo 1/2 ČL chilli) strouhaný sýr krájená veka

Postup přípravy

Recept je z kalendáře Frekvence 1, u nás má úspěch, i návštěvy vždy chválí.Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, zasypeme paprikou, kmínem, kari, přidáme mleté maso,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Egyptské brambory

Egyptské brambory

Potřebné ingredience

1 kg brambor 500 g mletého masa 2 čl oleje 200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak 2 velké cibule sůl, pepř

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme…

Zobrazit více...

Kategorie