pečený čaj z různého ovoce
Potřebné ingredience
2 kg ovoce (je jedno zda čerstvé nebo mražené) - např. jahody, maliny, ostružiny, meruňky, broskve, švestky, hrušky, jablka, víno, kiwi, pomeranč, višně, třešně... - zkrátka co máte momentálně po ruce... 1 kg cukru krupice 5 hřebíčků špetka skořice trocha rumu
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s cukrem, dáme na pekáč, přilijeme trochu rumu a přihodíme koření, ale to vůbec nemusí být, můžete i bez něj. Pak dáme do trouby péct…
pečený čaj z jablek
Potřebné ingredience
2 kg na kousky nakrájených jablek (můžete se slupkou, já dávala bez) 3/4 - 1 kg cukru krupice 1 skořicový cukr 2 lžíce rumu 1 citron na kousky nebo jen šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Vše smícháme, dáme na pekáč a do trouby péct. Pečeme přibližně 35-45 minut na 200-220 stupňů. Poznáte to, že jablka pustí hodně šťávy a rozpustí se cukr. Pak ihned ještě horké…