Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

pečený čaj z různého ovoce

0.0
pečený čaj z různého ovoce

Potřebné ingredience

2 kg ovoce (je jedno zda čerstvé nebo mražené) - např. jahody, maliny, ostružiny, meruňky, broskve, švestky, hrušky, jablka, víno, kiwi, pomeranč, višně, třešně... - zkrátka co máte momentálně po ruce... 1 kg cukru krupice 5 hřebíčků špetka skořice trocha rumu

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s cukrem, dáme na pekáč, přilijeme trochu rumu a přihodíme koření, ale to vůbec nemusí být, můžete i bez něj. Pak dáme do trouby péct přibližně 45 - 60 minut na cca 200 stupňů, až se cukr rozpustí a ovoce změkne a pustí hodně šťávy. Pak ihned ještě horké plníme ovoce i se šťávou do skleniček od přesnídávek nebo majolek a oklopíme na 10 - 15 minut víčkem dolů, aby se víčko zatáhlo. Nezavařuje se. Já oklopila a nechala dokud to nevychladlo. Někde jsme ale četla, že se dá i zavařit v myčce, takže to občas taky udělám, že dám skleničky do myčky s nádobím a nechám normálně proběhnout program na 60 stupňů. Ale nedělám to pokaždé a nikdy se nic nezkazilo. Skleničky nechávám jen ve spíži, nedávám je do lednice.

Pak při konzumaci dáte do hrnečku 1 - 2 vrchovaté lžíčky ovoce i se šťávou a dolijete vřelou vodou. Můžete pít tak, není třeba doslazovat, je sladké dost. Naopak si můžete přidat plátek citronu.

Výborné!!!

Tak dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

malcik 28. 6. 2012, 23:37
Tak jsem právě dopekla a hned jsme i ochutnali. A myslím, že se povedlo. (C) (C) (C) (C) (C) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie