Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Vánoční pečený čaj

0.0
Vánoční pečený čaj

Potřebné ingredience

1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) - jakkoli smíchejte různé druhy: jablka, pomeranče, hrušky, rybíz, švestky, meruňky, mandarinky, jahody, broskve, maliny, borůvky, + 1 kg cukru krystal, 2 dcl rumu (nemusí být), 1citron, 1 lžička skořice, 3 nemleté hřebíčky

Postup přípravy

Ovoce nakrájejte na kousky (jablka a hrušky loupat nemusíte).
Ve hlubším pekáči smíchejte nakrájené ovoce a cukr, přidejte rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček.
Vše důkladně promíchejte a dejte péct do vyhřáté trouby při 220°C na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho řiďte čas pečení, protože každý má jinou troubu.
Během pečení občas promíchejte.
Po upečení, ještě horké, dávejte do skleniček, které zavíčkujte a otočte na 5 minut vzhůru nohama :-)
Podávejte tak, že do hrnečku dejte 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijte horkou vodou.
Nechte vyluhovat a pijte. Kousky ovoce jsou v čaji moc chutné.
Při pečení tohoto čaje se nám vždycky krásně provoní celý dům.
Osvědčil se mi i jako dárek, když jdeme někam na návštěvu ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

minonci 18. 9. 2012, 14:20
Dobrý den,dnes jsem dělala čajík a je vynikající (Y) (Y) (Y) Hned jsem musela ochutnat (C) A ta vuně po bytě (clamp) Už se chystám na další várku ,-) Rena (mamca)
Halmat 19. 9. 2012, 17:49
@minonci (Y)Tak to je super zprávička (L)Letos jsem ho ještě neděla *-)ale pomalu se na něj chystám (C)máme ho moc moc moc rádi (C)a ta vůně......budu ho muset udělat co nejdřív (zima)při chladných večerech přijde (dest)hodně k chuti (C) (clamp) (L)
H.A.N.Č.A. 21. 1. 2012, 15:32
Dobrý den, dneska jsem si ho udělala a je opravdu výborný. (Y) (Y) (Y) Ale toho cukru budu dávat asi míň... Dneska jsem dala něco přes půl kila a i tak to bylo na nás moc sladký... Ale to už je pak věc každýho. (H) Každopádně díky za tip. (L) Hezký den, Hanča (F)
Halmat 21. 1. 2012, 20:17
@H.A.N.Č.A. Dobrý den Hani, díky za zprávičku. V původním receptu, který jsem dostala, bylo cukru 1200g. Možná záleží i na druhu ovoce, jak moc bude konečný výsledek sladký. Každopádně, kdo ho dá míň, bude mít čaj zdravější (hello) Mějte se hezky (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie