(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji, žampionech a v zeleném pepři

Potřebné ingredience
4 větší kotlety, 10 menších žampionů, 100 g sušených rajčat v oleji, 3 lžíce oleje z rajčat, 5 i více lžic smetany, 3 roztlučené kuličky zeleného pepře a 3 kuličky celého, hladká mouka, sůl.
Postup přípravy
Postup
Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme, opepříme roztlučeným zeleným pepřem, peroutkou je potřeme z obou stran olejem z rajčat a protáhneme hladkou moukou, kterou ještě setřeseme, aby jí nebylo moc. Na trošku oleji z rajčat si osmažíme z obou stran připravené kotlety, které vyndáme a vložíme nakrájenou cibuli. Když jí máme do sklovita zalijeme vodou, ne mnoho a ne málo, abychom měli dostatek přelivu, dáme kuličky zeleného pepře a dusíme dokud není maso měkké. Když nám maso začne měknout přidáme na plátky nakrájené žampiony a na kousky nakrájená rajčata z oleje a necháme je dusit spolu s masem. Do smetany rozšleháme hladkou mouku tolik, jak chceme mít šťávu hustou (dala jsem 1 lžíci), necháme převařit, aby nám přeliv zhoustnul. Při servírování si vyndáme na talíře kotlety a přelijeme šťávou-přelivem.
Poznámka
K dušení jsem použila i kosti, které nám zbydou při vykosťování a přeliv bude ještě silnější a z hotového jídla je vyndáme. Podáváme s rýží a lze použít i jiné přílohy. Moc nám má improvizace chutnala, proto vám recept dávám k vyzkoušení.
MOOOOOOOOOOC DĚKUJI BIBINCE
Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme, opepříme roztlučeným zeleným pepřem, peroutkou je potřeme z obou stran olejem z rajčat a protáhneme hladkou moukou, kterou ještě setřeseme, aby jí nebylo moc. Na trošku oleji z rajčat si osmažíme z obou stran připravené kotlety, které vyndáme a vložíme nakrájenou cibuli. Když jí máme do sklovita zalijeme vodou, ne mnoho a ne málo, abychom měli dostatek přelivu, dáme kuličky zeleného pepře a dusíme dokud není maso měkké. Když nám maso začne měknout přidáme na plátky nakrájené žampiony a na kousky nakrájená rajčata z oleje a necháme je dusit spolu s masem. Do smetany rozšleháme hladkou mouku tolik, jak chceme mít šťávu hustou (dala jsem 1 lžíci), necháme převařit, aby nám přeliv zhoustnul. Při servírování si vyndáme na talíře kotlety a přelijeme šťávou-přelivem.
Poznámka
K dušení jsem použila i kosti, které nám zbydou při vykosťování a přeliv bude ještě silnější a z hotového jídla je vyndáme. Podáváme s rýží a lze použít i jiné přílohy. Moc nám má improvizace chutnala, proto vám recept dávám k vyzkoušení.
MOOOOOOOOOOC DĚKUJI BIBINCE
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Vlasta33
(upraveno)
14. 1. 2012, 19:53









nahlásit