Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji Ivulince

0.0
Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji Ivulince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, 1 větší mrkev, klínek celeru, 5 petrželových natí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 lístky šalvěje, 2 lístky bazalky, sůl, pepř, 2 pol. lž. sádla, 2 pol. lž. hladké mouky

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme lehce zhnědnout, pak přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou petrželovou nať, bazalku a šalvěj a nakonec prolisované stroužky česneku, zeleninu orestujeme, aby se s bylinkami pěkně rozvoněla, pak teprve zalijeme horkou vodou, vložíme nazpět maso a dusíme mírně podlité, osolíme dle potřeby. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vsypeme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout a podlijeme vodou, důkladně rozmícháme a vaříme minimálně 15 minut, zredukujeme hustotu buď vydušením tekutiny nebo naopak podlitím do požadované konzistence, dochutíme solí podle potřeby a vrátíme maso na prohřátí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 24. 9. 2013, 15:28
(Y)
strejcinka 24. 9. 2013, 13:22
Výborné, děkuji!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie