(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Vepřové nudličky s játry a uzeninou-mooc děkuji merilys

Potřebné ingredience
Suroviny: 250 g vepřové kýty, 150 g vepřových jater (krůtí, kuřecí), 100 g klobásy nebo jiné uzeniny, olej, sůl, mletý pepř, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 větší cibule, 3 velké stroužky česneku, 1 - 1/2 zarovnané lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce leča, podle potřeby masox
Postup přípravy
Postup
Vepřové maso nakrájíme na nudličky společně s játry a na rozpáleném oleji restujeme, osolíme a opepříme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zase vyrestujeme, cibule by ale měla zůstat světlá. Pokud používám drůbeží játra, tak restuji první jen maso a játra pak přidám později s cibulí. Přidáme mouku, chvíli mícháme, přisypeme papriku, jen velmi krátce zpěníme a ihned zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, můžeme i kousek masoxové kostky, kečup, lečo a na půlkolečka nakrájenou klobásu nebo párek. Mícháme, necháme zavařit a chvíli pod pokličkou dusíme, až máme maso měkké. Jako příloha se hodí malé bramboráčky, hranolky, chléb, topinky,rýže
Poznámka
Množství je zhruba na 4 porce, poměry ingrediencí se nemusí přesně dodržet, dělám od oka a vše ostatní si taky přidáme podle své chuti.
Vepřové maso nakrájíme na nudličky společně s játry a na rozpáleném oleji restujeme, osolíme a opepříme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zase vyrestujeme, cibule by ale měla zůstat světlá. Pokud používám drůbeží játra, tak restuji první jen maso a játra pak přidám později s cibulí. Přidáme mouku, chvíli mícháme, přisypeme papriku, jen velmi krátce zpěníme a ihned zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, můžeme i kousek masoxové kostky, kečup, lečo a na půlkolečka nakrájenou klobásu nebo párek. Mícháme, necháme zavařit a chvíli pod pokličkou dusíme, až máme maso měkké. Jako příloha se hodí malé bramboráčky, hranolky, chléb, topinky,rýže
Poznámka
Množství je zhruba na 4 porce, poměry ingrediencí se nemusí přesně dodržet, dělám od oka a vše ostatní si taky přidáme podle své chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé