Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vepřové nudličky s játry a uzeninou -moooc děkuji mamince z toprecepty cz

0.0
Vepřové nudličky s játry a uzeninou -moooc děkuji mamince z toprecepty cz

Potřebné ingredience

Suroviny:

250 g vepřové kýty, 150 g vepřových jater (krůtí, kuřecí), 100 g klobásy nebo jiné uzeniny, olej, sůl, mletý pepř, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 větší cibule, 3 velké stroužky česneku, 1 - 1/2 zarovnané lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce leča, podle potřeby masox.

Postup přípravy

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na nudličky společně s játry a na rozpáleném oleji restujeme, osolíme a opepříme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zase vyrestujeme, cibule by ale měla zůstat světlá. Pokud používám drůbeží játra, tak restuji první jen maso a játra pak přidám později s cibulí. Přidáme mouku, chvíli mícháme, přisypeme papriku, jen velmi krátce zpěníme a ihned zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, můžeme i kousek masoxové kostky, kečup, lečo a na půlkolečka nakrájenou klobásu nebo párek. Mícháme, necháme zavařit a chvíli pod pokličkou dusíme, až máme maso měkké. Jako příloha se hodí malé bramboráčky, hranolky, chléb, topinky.

Poznámka:

Množství je zhruba na 4 porce, poměry ingrediencí se nemusí přesně dodržet, dělám od oka a vše ostatní si taky přidáme podle své chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie