Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

0.0
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř

Postup přípravy

Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran, vyndáme ho na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii, nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky, zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso-dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

myška1000 22. 12. 2013, 15:46
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie