(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Potřebné ingredience
Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř
Postup přípravy
Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran, vyndáme ho na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii, nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky, zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso-dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran, vyndáme ho na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii, nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky, zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso-dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
myška1000
(upraveno)
22. 12. 2013, 15:46



nahlásit