Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

0.0
Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: ¾ kg vepřové plece 2 větší cibule 1 větší mrkev 1 větší petržel ¼ střední bulvy celeru hrst petrželové nati ½ l silného masového vývaru sůl, olej, čerstvě mletý pepř, bobkový list máslová jíška, drcený kmín, nové koření

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova nakrájenou cibuli. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké a přitom malé kostičky. Takto nakrájenou zeleninu přidáme orestovat k cibulovému základu a lehce vše opečeme. Poté přidáme kostky masa a necháme za stálého míchání hezky zatáhnout, aby zůstalo šťavnaté. Opečené maso podlijeme vývarem a přidáme 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké. Omáčku necháme v „rustikálním stylu“ tedy zeleninu nemixujeme a necháme příjemné drobné kousky. Zahustíme lžicí máslové jíšky a necháme ještě 10 minut provařit. Nakonec vmícháme hrst jemně nasekané petrželové natě a dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SONULKA 14. 4. 2014, 12:24
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
laskonka333 26. 10. 2013, 9:08
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie