(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce -MOOOCDĚKUJI MIRKA 75

Potřebné ingredience
Suroviny: Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití
Postup přípravy
Postup:
V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova.
Mezitím si nakrájíme plec na hrubší nudličky 2cm (nebo kostky) a ty pak přidáme na zlatou cibulku. Maso ze všech stran orestujeme, přidáme protlak, uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme vroucím vývarem (vodou) - do 2/3 výšky masa. Zlehka opepříme, osolíme, vsypeme tymián a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
Zatím si na pánvi z oleje a mouky uděláme zlatou jíšku a necháme ji vychladnout.
Skoro měkké maso vyjmeme hrubším cedníkem, do šťávy přidáme jíšku, pečlivě promícháme a necháme asi 20 min provářet. Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme do ní maso, dle chuti dosolíme (můžeme přidat pár lístků tymiánu na ovonění) a necháme ještě asi 10 - 15 min. mírně provářet, aby maso tzv. došlo a omáčka nám utvořila glanc (pustila tuk).
Zahustit lze samozřejmě i moukou smíchanou s vodou a nechat po vyjmutí masa provařit.
Jídlo má díky uzené paprice a tymiánu příjemnou vůni a chuť.
Podáváme s rýží, hous.knedlíky, bramborami,....
V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova.
Mezitím si nakrájíme plec na hrubší nudličky 2cm (nebo kostky) a ty pak přidáme na zlatou cibulku. Maso ze všech stran orestujeme, přidáme protlak, uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme vroucím vývarem (vodou) - do 2/3 výšky masa. Zlehka opepříme, osolíme, vsypeme tymián a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
Zatím si na pánvi z oleje a mouky uděláme zlatou jíšku a necháme ji vychladnout.
Skoro měkké maso vyjmeme hrubším cedníkem, do šťávy přidáme jíšku, pečlivě promícháme a necháme asi 20 min provářet. Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme do ní maso, dle chuti dosolíme (můžeme přidat pár lístků tymiánu na ovonění) a necháme ještě asi 10 - 15 min. mírně provářet, aby maso tzv. došlo a omáčka nám utvořila glanc (pustila tuk).
Zahustit lze samozřejmě i moukou smíchanou s vodou a nechat po vyjmutí masa provařit.
Jídlo má díky uzené paprice a tymiánu příjemnou vůni a chuť.
Podáváme s rýží, hous.knedlíky, bramborami,....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
manhartici
(upraveno)
18. 11. 2010, 7:31
Včera jsme měli k obědu
a pochutnali si








nahlásit