Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kakaové hřebeny s postupem

0.0
Kakaové hřebeny s postupem

Potřebné ingredience

Kvásek: 70ml vody, 100g hladké mouky, 1/2 droždí, lžička medu Na těsto: 70ml vody, vejce, 60g rozpuštělé Hery, špetka soli, 80g cukru, 250g hladké mouky Na posyp: máslo, kakao

Postup přípravy

Neodolala jsem a taky musela zkusit :o)

Zaděláme kvásek a necháme asi 30 minut kynout (Já lenoch zadělávám v pekárně - pouze umíchat do hladkého těsta a pekárnu vypnout). Po vykynutí přidáme ostatní suroviny na těsto a zaděláme klasicky v pekárně nebo ručně. Jestli se vám nechce nebo nemáte čas na kvásek zvlášť, tak smíchejte vše a zadělejte dohromady.
Pak vyválíme pokud možno čtverec, pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme kakaem. Přeložíme na čtvrtiny, mírně stlačíme nebo trochu rozválíme a nakrájíme na pruhy. Každý pruh pak ještě z delší strany nakrájíme pruhy - jako zuby. Potřeme vejcem a pečeme při 170°C dozlatova. Je z toho cca 20ks - podle velikosti.

Zaděláme kvásek

Přidáme vše ostatní a zaděláme těsto

Vyválíme těsto, namažeme rozpištěným máslem a posypeme kakaem (popř. skořicí, perníkovým kořením, vanilkovým cukrem - prostě co máte rádi)

Přeložíme 4x , trochu zmačkneme a nakrájíme na pruhy.

Každému pruhu nakrájíme zuby.

Zubatice dáme na plech a mírně na plechu ohneme. Potřeme vejcem a pečeme.

Upečeno. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 24. 2. 2012, 8:16
(Y) :-)bezva nápad (C) (clamp) (clamp) (clamp)
mnamnulka 24. 2. 2012, 20:46
@lidare Díky. Nápad ale není můj, je toho tady i na jiných webech plno. Ale zkrátka jsem si nemohla pomoc a musela jsem je taky zkusit ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie