Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Koblihy s postupem

0.0
Koblihy s postupem

Potřebné ingredience

60g rozpuštělé Hery,2 žloutky, 200ml mléka, lžíce moučka cukru, 4 lžíce rumu, půl lžičky soli, citrónová kůra, 100g hrubé mouky, 400g hladké mouky, sáček sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého

Postup přípravy

Pekla jsem na návštěvu z dvojité dávky (z jedné dávky se udělá 30ks-ale záleží na velikosti). Všichni se na ně vrhli a mlaskali blahem.Prý kam se hrabou kupované :o)) A hádejte kolik jich zbylo k snídani? Dvě - a to kdo ví, jestli se dočkají rána :o)

Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně a necháme vykynout. Pak rozválíme na silnější plát a vykrájíme kolečka (já vykrajuji skleničkou, ale lze použít i formička). Necháme cca 10 minut kynout, ale ne déle. Rozpálíme větší množství oleje a smažíme. Ne zprudka - těsto by zůstalo syrové. Usmažené pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
Do zdobičky dáme marmeládu. Delší násadkou vpíchneme do koblížky trochu marmelády. Jde to snadno. Tím, že se stříká náplň přímo do koblížků, je příprava jednoduchá a celkem rychlá. Pak stačí jen pocukrovat a je hotovo.
Koblížky můžete dělat i tradičně - rozválíme plát a vyznačíme kolečka. Dovnitř koleček dáme marmeládu. Rozválíme druhý plát a položíme na ten první. Vykrojíme z obou těst kolečka (veprostřed musí být marmeládový "hrbolek"). Nevím, jestli jsem to srozumitelně popsala.

Z vykynutého těsta rozválíme plát a vykrajujeme kolečka.

10 minut necháme kynout a pak hned smažíme.

Smažíme z obou stran

Zdobičku naplníme a vmáčkneme do koblihy trochu marmelády.

PEČENÉ V TROUBĚ: 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 50 g cukru 50 g Hery, špetka soli, vanilkový cukr, 1/2 kostka droždí

Vykynuté těsto rozválíme a naznačíme kolečka. doprostřed dáme marmeládu nebo povidla, přiklopíme druhým plátem a vykrájíme. D8me na plech a necháme 20 minut kynout. Upečeme (180°C, cca15 minut) dozlatova. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nigina 2. 2. 2013, 11:32
vyzerajú bezvadne (clamp) ja som robila včera, v panvici som ich mala také krásne ako vy na tej fotke, ale keď som ich vybrala, za chvíľu spľasli 8o| Bola som naštvaná jak hrom, hoci inak boli veľmi chutné. Vy ich máte úplne super. Nabudúce skúsim urobiť podľa vás *-) Díky (F) (hello)
Sophie70 2. 3. 2012, 9:05
vždy sa bojím, že mi vytečie marmeláda, ak ju tam dám pred pečením, ale toto je výborný nápad (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
mnamnulka 2. 3. 2012, 9:10
@Sophie70 Jo jo, to se mi taky stávalo. Tchyně sice říkala, že se to cvikem naučím, ale asi nejsem tak šikovná *-) A pak jsem objevila tento způsob a nedělám je již jinak. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie