Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 141 návštěvníků)

Punčové řezy s postupem

0.0
Punčové řezy s postupem

Potřebné ingredience

Těsto: 8 vajec, 16dkg polohrubé mouky, 20dkg cukr moučky, prdopeč Cukrový rozvar: 150g cukru svařený s 150ml vody. Přidáme punčové aroma a rum dle chuti - ale rumu není nikdy dost :o)) Pro děti můžete rum vynechat a dát rumové aroma. Rozdělíme do dvou misek a obarvíte potravinářským barvivem - jedno žlutě a druhé červeně. Poleva: 20ml citronové šťávy, 20 mil vody, 1 lžíce Solamylu, cukr moučka do požadované hustoty.

Postup přípravy

Taky máte rádi punčák, ale nikdy jste si nevěřily, že ho zvládnete? TAk s tím je teď konec!!! Tento punčák je jednoduchy a výborný až se všichni budou oblizovat až za ušima. TAk se nebojte a s chutí do toho...
Uděláme si tuhý sníh z bílků. Vše ostatní vyšleháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo s pečícím papírem). Pečeme při 180°C asi 10minut. Upečené těsto rozkrájíme na 6 stejně širokých plátů (cca 5 cm, ale raději si to naměřte).
Jeden plát namažeme rybízovou nebo jinou pikantní marmeládou. Druhý plát rozkrojíme ještě napůl tzn. vzniknou dva pláty cca 2,5cm široké. Jeden plát namočíme do misky se žlutým cukrovým rozvarem a dáme na plát pomazaný marmeládou. Stranu, kam dáte druhý barevný plát namažte marmeládou, aby se barvi neslily do sebe. Druhý plát namočíme do misky s červeným cukrovým rozvarem a dáme vedle žlutého pruhu. Barevné pruhy opět zezhora potřete marmeládou. Nahoru přiklopíte třetí plát. A je jeden mini řez hotový. Stejný postup udělejte i u druhého.
Vyšleháme si polevu. Řezy dáme na mřížku nebo na několik špejlí (poleva bude stékat a není dobré,když se těsto máčí v polevě. Polevou pomažeme celé řezy i ze stran. Pak můžeme dozdobit čokoládou.
Punčák se může udělat i do zásoby a dát do mrazáku. Když řezy pak vytáhnete, tak nejen že není poznat, že punčák není zrovna upečený, ale on je dokonce i lepší, jak je celý nasáklý vlhkostí. Mňam.

Připravíme si těsto - ušleháme žloutky, cukr a mouku. Pak přidáme tuhý sníh z bílků.

Těsto upéct a rozkrojit. Tento jsem chtěla vyšší - proto jsem dělala na menším plechu a rozkrojila pouze na 3 části. V receptu píši na 6 částí.

Aby se mi těsto nezlomilo a byla s ním lepší manipulace, tak jsem pruhy ještě rozpůlila. Třetinu těsta namažeme nejlépe rybízovou marmeládou.

Připravíme si barevný rozva,r ve kterém pláty pořádně namočíme.

Barevné pruhy dáme na těsto s marmeládou. Nezapomeneme namazat bok barevného plátu, aby se barvy nesmíchaly. A opět namažeme marmeládou.

Dáme třetí vrstu, kterou můžeme prokapat rumem. Zatížíme a vložíme do lednice.

Namažeme citronovou polevou a dáme do lednice.

Takto vypadá řez. Můžeme dozdobit čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

domcat 25. 1. 2017, 21:36
Chtěla jsem se zeptat kolik dáváte rumu? Ať to není jenom rum.. ,-) (Y) Chystám se péct na oslavu |:o) |:o) |:o)
mnamnulka 27. 1. 2017, 12:04
@domcat Asi je blbé napsat, že přiměřeně, že? Když peču pro děti, tak dávám rumu opravdu malinko a dávám víc rumové tresti. Jinak dávám asi velkého panáka. (hello)
Bylinka1 8. 11. 2016, 12:39
V sobotu máme oslavu, takže ve čtvrtek se na ně vrhnu (Y) - doufám, že se podaří :-p , protože teorii tady studuju už několik dní :-) |:o) (clamp)
mnamnulka 17. 11. 2016, 11:02
@Bylinka1 Tak jak jste dopadla? Měl úspěch? (hello)
Bylinka1 19. 11. 2016, 17:25
@mnamnulka Dopadla jsem tak napůl :-p. Řezy se snědly, ale nebylo to úplně podle mého gusta. Příště budu chytřejší a ten cukrový rozvar víc povařím, aby se zredukoval a nebylo ho tolik, protože jsem tam ty pruhy máčela a máčela, aby to bylo dost a nakonec to bylo až moc ,-). A taky jsem tam dala rum a rumové aroma a byla reklamace, že je to málo rumové ,-), tak zkusím sehnat spíš to aroma punčové (Y). Věřím, že příště budou lepší (Y)
Paluna 19. 11. 2014, 17:50
(Y) (Y) (Y)
marcely 6. 11. 2014, 12:12
Raduško, (F)včera jsem upekla (F)a je jak z cukrárny.Na polevu jsem použila fondán. (F)Moooooc děkuji za supr receptík a není to opravdu těžké. (F) Mějte se krásně Marci
mnamnulka 19. 11. 2014, 16:08
@marcely Jsem moc ráda že chutnal (hello)
danima3 29. 9. 2014, 8:17
(Y)
veronininka 1. 1. 2013, 22:17
No teda.... To vypadá vskutku jednoduše (Y) *-) [A] O víkendu vyzkouším... Máme ho i s dětičkama rádi, tak bude aspoň změna! Už ho mám v oblíbených. Děkuji (hello)
mnamnulka 3. 1. 2013, 18:25
@veronininka My ho taky milujeme. Je opravdu jednoduchý a světe div se také celkem finančně nenáročný ,-)
nula 27. 11. 2012, 19:58
Tak sem se odhodlala a vytvořila řezy podle vašeho receptu a na to že je to první pokus se mi docela povedly - všem chutnaly . Můj výtvor je zde http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4243291. Moc děkuji za recept a hlavně za perfektní postup (Y) (F)
mnamnulka 28. 11. 2012, 20:36
@nula Tak ty jsou luxusní. Jste šikulka (Y)
janlin2 29. 9. 2012, 21:14
ženy,co je to rozvar a kde se to sežene?punčák jsem nikdy nepekla,ale na Vánoce to chci napravit a do té doby potřebuju pořádně natrénovat! :-$
mnamnulka 7. 10. 2012, 20:41
@janlin2 rozvar se nikde nekupuje - to je jen rozvařený cukr ve vodě, který prošel varem - cukr se ve vodě úplně rozpustí a voda je zase průhledná. Pak se k tomuto "rozvaru" přidá punčové aroma a rum dle chuti a máte hotovo. Tak snad jsem to popsala srozumitelně. Jestli ne tak pište, ráda odpovím (hello)
Avolsop 25. 4. 2012, 16:47
Moc díky za odpověd :-$.Už mám nakoupené suroviny,i trest-pravý anglický punč :-).Kolik ho tam tak kápnout?Je to taková ta malá lahvička.S rumovou mám zkušenost,že stačí málo :-$. Radka
mnamnulka 25. 4. 2012, 19:04
@Avolsop Kolik ml nevím. Já dávám "přiměřeně". Tak lžičku? Já tam dávám i rumovou tresť, aby to mělo šmak. Pak to ochutnám a popř. přidávám. Nemělo by to mít mdlou chuť. Zkrátka tak akorád. To jsem vám moc nepomohla, co? :-$
Avolsop 24. 4. 2012, 16:27
Dobrý den. No vypadají nádherně (Y),jen jsem se chtěla zeptat-to množství cukrového rozvaru je na všchny čtyři díly?Takže každý z těch čtyřech plátů namočím zhruba do 80ml rozvaru? :-$ A ještě mě napadlo při čtení receptu-tam se nedává prdopeč? Díky.
mnamnulka 24. 4. 2012, 19:03
@Avolsop Jojo. Rozvar mi vystačí na všechny pláty. V originálním receptu je rozvaru víc, ale vždy jsem vylévala a byla to škoda. Tak jsem si vychytala množství, aby to bylo přesně. Prdopeč tam dávám (už jsem ho do receptu dopsala), ale být nemusí. "V piškotovém těstu prdopeč nemá být, máš pořádně vyšlehat bílky" - alespoň tak to říká moje tchýně [A]
Jia 4. 3. 2012, 19:44
Jen se sliny sbíhají, nádhera (Y) i ten parádní popis. Když jste tak šikovná, nemáte náhodou i recept na balkánské řezy jak dělají v cukrárnách? Nějaké jsem našla na internetu, ale všechny jsou s mixovaným meruňkovým kompotem a to se mi moc nezdá *-)
mnamnulka 4. 3. 2012, 20:12
@Jia Děkuji za pochvalu. I když vy jste mě potěšila, tak já vás nepotěším. Balkánské řezy nedělám a snad jsem je ani v cukrárně nikdy nechutnala. Je mi moc líto... Snad poradí někdo jiný, kdo se podívá do komentářů...
Ledura 4. 3. 2012, 19:39
(Y) (Y) (Y)
mnamnulka 4. 3. 2012, 20:28
@Ledura Díky. (L)
novackova 24. 2. 2012, 8:02
vypadá to jako jednoduchý recept tak je taky prubnu,manžel je miluje (F)
mnamnulka 24. 2. 2012, 20:47
@novackova Jednoduché to opravdu je a navíc mooooooooooc dobré. Zkuste a pak písněte, jak jste dopadla. Budu na vás myslet (hello)
Jitiska 19. 1. 2012, 16:03
tohle množství surovin je na dvě buchty
mnamnulka 19. 1. 2012, 16:10
@Jitiska Ano, toto množství surovin je na dvě "rolády" punčáků velikostně cca 30cm dlouhé a 6cm široké. Klidně ale dělejte z půlky, ale v tom případě na menší plech! (C)
zdenka54 14. 1. 2012, 22:03
Vypadají nádherně (Y) punčáky máme rádi,ale mám obavu,že je to mimo mé možnosti ,-) pochopila jsem dobře,že rozvar se rozdělí na dvě části a ty obarví ? *-)
mnamnulka 15. 1. 2012, 13:18
@zdenka54 Jak už jsem psala, pečení je radost a na tomto není nic složitého. Pomáhají mi i děti :-$. Rozhodně zkuste. Budu držet palce. (Y) Jinak jste to naprosto přesně pochopila: rozvar se rozdělí na dvě části. Jedna se obarví žlutě a druhá červeně (pop. jinými barvami podle své fantazie. :-)
mnamnulka 7. 3. 2012, 21:27
@mnamnulka Můžete udělat i do dortové formy. Rozříznout na 3x a prostředek nakrájet na pláty, ty střídavě namáčet do různých barev. Vytvoří to efektní vzor v řezu. (koule)
zanetkaR 14. 1. 2012, 20:39
vypadají úžasně,miluju punčák :-)
mnamnulka 5. 3. 2012, 8:44
@zanetkaR Je opravdu žrací... (L)
Pami 14. 1. 2012, 20:14
Někdy se o to pokusím (F)
mnamnulka 15. 1. 2012, 13:09
@Pami Určitě, budu držet palce. Pak dejte vědět, jak to dopadlo. (Y)
marcelau 14. 1. 2012, 20:09
úúúchvatná podívaná, hned bych si dala (Y)
mnamnulka 5. 3. 2012, 15:43
@marcelau Určitě si udělejte - jsou vynikající (L)
carodejkaivka 7. 10. 2012, 21:14
@mnamnulka jsou opravdu skvělé,já do toho ale dávám pravý rum a to je teprve pošušňáníčko (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie