Věnečky s postupem

Potřebné ingredience
Na odpalované těsto: 160ml vody, 120ml oleje, špetka soli, 160g hladké mouky, 4 vejce
Na krém: 500ml mléka, 2 pudinky vanilkové, 150g cukr, trochu rumu.
Na polevu: moučkový cukr dle potřeby, lžíce horké vody, lžička citr.šťávy, lžíce rumu
Postup přípravy
Svaříme si vodu, olej a špetku soli, přidáme mouku a odpalujeme těsto. Pořád mícháme a až se na dně udělá takový povlak (škraloup), tak je hotovo.Těsto necháme vychladnout a pak do něj zašleháváme vajce. Těsto stříkáme sáčkem nebo plničkou na plech do tvarů věnečků. Dáme do předehřáté trouby a pečeme do růžova. POZOR - neotvíráme troubu!!!
Zubatým nožem vychladlé věnečky rozřízneme a plníme krémem (já krém pro zjednodušení krém dám do plničky a pak na věnečky stříkám. Vypadá to lépe a je to méně pracné): uvaříme klasický pudink a po zchladnutí do něj zašleháváme máslo. Utřeme polevu a nacákáme na věnečky.
Jsou úžasné, měkoučké, lepší než z obchodu. A nejvyšší pocta od manžela: jsou jako od maminky :o))

Do vody s olejem přisypeme mouku a stále intenzivně mícháme.

Těsto je hotové až se na dně hrnce udělá takový "škraloup" cca po 5 minutách. Přidáme 4 vejce (na fotce mám pouze 3, ale dnes to nestačilo a musela jsem přidat ještě jedno) a umixujeme těsto. Těsto nesmí být ani moc pevné ani tekuté - tak přiměřeně :o)

Zdobičkou nebo sáčkem stříkáme na plech

Nastříkáno. Můžeme dělat i menší věnečky. Dáme péct. DŮLEŽITÉ!!!!!!!! Toubu nikdy během pečení neotvírejte!!!!!!!!!!! Pečeme dozlatova.

Upečeno

Rozkrojíme zubatým nožem - tím to jde nejlépe

Uděláme si krém - do uvařeného pudinku zašleháme máslo

Věnečky plníme. Do jedné půlky nastříkáme krém a přiklopíme druhou půlkou

Věnečky postříkáme polevou. Na fotce dole jsou vidět věnečky z červeným krémem. Myslela jsem, že to bude pěkné, ale věnečky prostě asi mají být bílé (žluté).

Hotovo. Mňam.

Můžeme udělat i labutě - recept mám také v mých receptech
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



































