Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Plněné misky s postupem

0.0
Plněné misky s postupem

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 150 g oleje, 1 vejce, 1,5 lžíce cukru, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí Náplň: 300ml mléka, 3lžíce cukru, pudink podle chuti. Ovoce na ozdobu

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto. Nelekejte se prášku do pečiva i droždí. Není to omyl. Těsto je měkkoučké, nadýchané a super se s ním pracuje.
Těsto si rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme pokud možno čtverec. Pomažeme rozpuštěným máslem a zarolujeme. Roládu pak nakrájíme na proužky. Proužky položíme na plech řezem, lžičkou uprostřed uděláme důlek a naplníme klasicky uvařeným pudinkem. Na pudink pak položíme ovoce podle chuti. Vejcem potřeme těsto a dáme péct. Pečeme při 170°C dozlatova (cca 20minut).

Těsto vyválíme a do 3/4 potřeme rozpuštěným máslem

Uválíme roládu a nakrájíme na proužky

Dáme na plech řezem dolů a lžičkou uprostřed uděláme důlek

Do vytlačeného důlu dáme uvařený pudink.

Na pudink posadíme ovoce podle chuti

Pečeme. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mobydick 28. 2. 2012, 15:10
Dobry den ,mam stejny dotaz jako Pavlina, zadelane testo nechavate jeste kynout nebo hned zpracovavate?A prosim, jaka je spravna konzistence cerstve umichaneho testa- tuzsi jako na vanocku nebo mekci,dekuju.Zdena Pok. P.S. udelala jsem dle Vaseho receptu Zajice s postupem, jen jsem si nebyla jista,zda neni v popisu davek sladkeho testa chyba...skutecne je tolik cukru jako hladke mouky?Dala jsem radeji polovicni davku...Zajici by byly vyborni, kdybych je - bohuzel- nepripalila...
mnamnulka 28. 2. 2012, 17:31
@mobydick Škoda že jste je připálila - tak příště :-) Já pracuji z vykynulým těstem, protože ho za mě udělá pekárna ^o) Jestli chcete raději pracovat s nekynutým těstem, tak jsem postup napsala již Pavlínce. Správně uhnětené těsto by mělo být "přiměřeně" - nesmí se lepit, ale nesmí být ani tuhé - prostě akorád. Když na něj sáhnete, tak by mělo být pružné, ale ne tvrdé. Ohledně zajíčků jste se asi překoukla - cukru je v receptu 20g a hladké mouky 200g. Mějte se krásně a pečení zdar (hello)
mobydick 28. 2. 2012, 20:35
@mnamnulka Dekuju za odpoved a rady, mate paradni recepty, jste znamenita kucharka. Je to uz treti recept o Vas ,ktery jsem si vybrala a jsem nadsena. Preji Vam hodne zdravi , sily a napady a budu se tesit zas nekdy priste. Z.Pokorna
mnamnulka 28. 2. 2012, 21:17
@mobydick Páááni, to je chvály - asi se budu stydět :^) Ale s tou znamenitou kuchařkou to tak slavné není (pst) Jsem moc ráda, že jste se inspirovala. Pečení je moje potěšení. Snažím se ostatním dodat chuť zkoušet nové věci..tak snad se mi daří. (L)
PavliBP 28. 2. 2012, 12:41
Těsto necháváte vykynout nebo hned po zadělání rozválíte? :-$
mnamnulka 28. 2. 2012, 17:15
@PavliBP Já pracuji s vykynulým těstem (dělá ho za mě pekárna ,-) ) Ale jestli nechcete pracovat s vykynulým těstem, tak to jde také. Pouze zadělejte, vyválejte, potřete máslem a udělejte roládu. Nařezané kousky dávejte na plech dál od sebe. Pak přes to přehoďte utěrku a nechte v teple kynout cca 45minut. Pak je dozdobte pudinkem a ovocem a pečte. (hello)
PavliBP 28. 2. 2012, 17:46
@mnamnulka děkuji moc (Y) ... našla jsem teď ještě váš nutelový krém, to by toho také asi šlo dát, že?
mnamnulka 28. 2. 2012, 20:30
@PavliBP Jasně že šlo. Moje nutela neteče, takže by to nebyl problém. Jen bych už tam asi nedávala žádné ovoce na ozdobu. Ale to záleží na vás. Napište jak jste dopadla nebo pošlete fotku. Budu držet palce (L)
PavliBP 29. 2. 2012, 9:27
@mnamnulka já bych chtěla zkusit kombinaci pudink a váš krém (flower) ... určitě dám potom vědět jak to dopadlo a zda chutnalo (hello)
mnamnulka 29. 2. 2012, 12:32
@PavliBP Tak to jsem napnutá jako kšandy, jak to dopadne :-)
nynuna 27. 2. 2012, 22:23
To musím vyzkoušet. Máte mističky moc pěkné. (Y)
mnamnulka 28. 2. 2012, 10:05
@nynuna Díky. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie