Plněná kytička s postupem

Potřebné ingredience
Těsto: 250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky, 90g cukru, 250ml vlažného mléka, 60g rozpuštěné Hery, 1 droždí, 2 vejce, 1 čajovou lžičku soli, citronovou kůru. Na drobenku: máslo, moučkový cukr, hrubou mouku Náplň: maková Na ozdobu: ovoce čerstvé i kompotované dle chutě
Postup přípravy
Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně. Z těsta si rozdělíme cca na 20 dílků (podle toho, jak chcete kytičky veliké). Naplníme jako klasické buchty a švem dolů dáme na plech. Lžíci těsto uprostřed zploštíme a uděláme větší důlek. Důlek naplníme drobenkou a pro ozdobu dáme nějaké ovoce. Já dala jahody, ale může být vše podle vaší chuti a možností - mandarinka, třešen, broskev, borůvka... Nakonec kraje nůžkami nasříháme nebo nakrájíme nožem - nebojte se toho a stříhejte až k důlku. Pak okraje potřeme vejcem a pečeme při 170°C dozlatova.

Zaděláme kynuté těsto

Těsto rozdělíme na díly a každý díl naplníme jako buchtu.

"Buchtičku" dáme švem dolů. Můžeme plnit jakoukoliv náplní, ale mák je barevně výrazný (u tvarohu by to tak nevyniklo a povidla by vytekla).

Uděláme velký důlek

Do důlku dáme drobenku a na ní posadíme ovoce.

Okraj nastříháme.

Upečeme. Příště asi budu dělat menší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

















