Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 106 návštěvníků)

Trdla jako z trhů s postupem

0.0
Trdla jako z trhů s postupem

Potřebné ingredience

Těsto: 170 ml mléka, 600g hladke mouky, 80g cukru, špetka soli, 70g sádla (když nemáte, tak Heru), 80g másla, 4 žloutky, lžíce rumu, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Kdo by nemilovat trdla z trhů. Tyto jsou výborné, jednoduché a s těstem se moc dobře pracuje.
Zaděláme těsto (já dávám do pekárny). Těsto vyválíme pokud možno na obdélník a krájíme na cca 3 cm pruhy. Ty pak namotáme na trubičky.
Připravíme si dvě misky. Do jedné rozšleháme vejce a do druhé dáme nahrubo mleté oříšky s cukrem moučkou. Trdla namotaná na tyčkách namáčíme nejdříve do vajíčka a pak do oříšků. Takto obalené dáváme na plech a pečeme na 180°C asi 15minut dozlatova. Ještě horké poléváme směsí rozpuštěného másla, rumu a skořicového cukru.

Zaděláme těsto

Rozválíme těsto a nakrájíme na proužky.

Motáme na trubky od širšího okraje.

Motáme šikmo.

Umotaná trdla.

Trdlo nejdřív namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme v oříškách.

Dáme na plech.

Upečené trdla potřeme rozpuštěným máslem s cukrem a alkoholem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marti W. 13. 7. 2019, 21:46
(Y) (Y) (Y)
kopretin.a 16. 11. 2017, 14:04
vynikající...udělala jsem z půlky dávky a bylo jich 14...syn miluje trdelníky a říkal, že chutnaly opravdu jako z trhu...super recept
rapace 14. 5. 2012, 18:19
Vypadá to velice dobře.Hned to jdu vyzkoušet... (clamp)
mnamnulka 15. 5. 2012, 21:46
@rapace Držím palce (L)
Ledura 4. 3. 2012, 19:40
(Y) (Y) (Y)
mnamnulka 4. 3. 2012, 20:13
@Ledura Díky (L)
Hanka V. 21. 1. 2012, 21:16
Radko chci se zeptat, mažete ty trubičky před namotáním třeba máslem nebo se to nemusí? :-p Díky (Y)
mnamnulka 21. 1. 2012, 22:21
@Hanka V. U trdel nemažu. :-$ Těsto je samo o sobě tučné a jdou sundavat krásně. ^o) Trubičky mažu jen u kremrlolí. Jestli ale trubičky mazat potřebujete, tak si jen na prsty kápněte trochu oleje a rukou je trošku "pohlaďte" - to bohatě stačí. (D)
mnamnulka 7. 3. 2012, 20:28
@mnamnulka Jen když máte trubičky úplně nové, tak je vhodné je před prvním použitím samozřejmě umýt a namazat - tak to jen na doplnění. (hello)
Hanka V. 24. 1. 2012, 21:59
@mnamnulka Oki díky moc Radko, určitě vyzkouším, moc mě to láká (F)
dorty 14. 1. 2012, 12:28
ted jsem dopekla,něco úžasného velká dobrota (C) (zajic) (zajic) (zajic)děkují za recept (F) (F) (F) (F) :-) :-) (hello)
mnamnulka 14. 1. 2012, 14:43
@dorty Díky. Vůbec není zač. Hlavně že se povedlo (clamp) (clamp)
mulinka2 14. 1. 2012, 9:55
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)skvělýnápad (clamp) (clamp) (clamp)určitě vyzkouším :-)......asi nejlepší jsou čerstvé, že...mám zkušenost, že ty kupované velmi rychle ztvrdnou.....dají se tyto upéct třeba den dopředu před návštěvou? :-$
mnamnulka 14. 1. 2012, 10:11
@mulinka2 Opravdu to chce čerstvé a úplně nejlepší jsou ještě teplé (zajic) Den staré jsou taky ještě dobré, ale už to není ono. :^) Tak to jsem vás moc nepotěšila, co? Popř. ještě dělám, že je upeču v den návštěvy ráno a těsně před návštěvou je na chvilku lupnu ještě do trouby a oni se zase pěkně rozpečou ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie