Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Labůžo hrachová polévka se zakysanou smetanou

Labůžo hrachová polévka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Hrách, sůl, pepř, bobkový list, mrkev či jiná kořenová zelenina (já jsem dala zmraženou směs pod svíčkovou), česnek, majoránka, cibule, česnek, anglická slanina, ocet

Postup přípravy

Hrách necháme přes noc ve vodě, druhý den vaříme s bobkovým listem a kořenovou zeleninou, stačí např. mrkev. Když je hrách měkký, v druhém hrnci osmažím cibulku s anglickou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Mrkvová pomazánka "codůmdal"

Mrkvová pomazánka "codůmdal"

Potřebné ingredience

3 větší mrkev, jedno pomazánkové máslo nebo dvě Lučiny, 2 vejce, 10 dk šunky, 10 dkg tvrdého sýru, sůl, pepř, tatarka (nemusí být)

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme na struhadle na jemno, vyšleháme s pomazánkovým máslem či Lučinou (můžeme přidat trochu tatarky), přidáme 2 vejce, šunku pokrájenou na kostičku a nastrouhaný…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Špenátovo-smetanová   :o)

Špenátovo-smetanová :o)

Potřebné ingredience

cca 500 g kuřecího masa, olej, 1 cibule, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), grilovací koření, kari koření, sůl, pepř, zmražené špenátové listy, špagety či jiné těstoviny.

Postup přípravy

Cibulku nakrájenou na jemno osmažíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, které rychle osmahneme, okořeníme solí, pepřem, gril. kořením a karim, chvíli ještě dusíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vynikající tvarohová buchta z posypky

Vynikající tvarohová buchta z posypky

Potřebné ingredience

Posypka - 50 dkg polohrubé mouky, 20 dkg tuku (já používám vždy klasické máslo a dávám někdy i celé), 20 dkg mletého cukru, 1 prášek do pečiva Náplň - 2 kostky tvarohu, 0,5 litru mléka, 1 vejce, 20 dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr + jakékoliv ovoce....

Postup přípravy

Polovinu posypky dáme na vymyzaný a vysypaný plech, mírně rukou utlačíme. Na to nalijeme tvarohovou hmotu, kterou jsme pořádně rozmixovali (hmota je opravdu řidká :o). Poté…

Zobrazit více...

Kategorie