(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Labůžo hrachová polévka se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Hrách, sůl, pepř, bobkový list, mrkev či jiná kořenová zelenina (já jsem dala zmraženou směs pod svíčkovou), česnek, majoránka, cibule, česnek, anglická slanina, ocet
Postup přípravy
Hrách necháme přes noc ve vodě, druhý den vaříme s bobkovým listem a kořenovou zeleninou, stačí např. mrkev. Když je hrách měkký, v druhém hrnci osmažím cibulku s anglickou slaninou a přidám k hrachu. Poté jen dochutíme solí, pepřem, česnekem, octem (popř. vegetou) a trochou majoránky... na zjemnění přidáme půl zakysané smetany...My hrách v rodině moc nemusíme, ale tahle polívčička nám nakonec zachutnala :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé