Frico (polévka ze zakysané smetany)

Potřebné ingredience
1,5 l vody, 600 g brambor, 1 zakysaná smetana (větší kelímek), 2 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 2 vejce, muškátový oříšek, sůl
Postup přípravy
Kysanou smetanu naředit vodou a rozmíchat v ní mouku.
Když jsou brambory poloměkké, přilít smetanu s moukou a vařit, dokud brambory nebudou hotové.
Nakonec přidat vajíčka - nerozšlehávat, jen postupně vlévat do polévky a nechat srazit, aby zůstaly větší kousky (také je možné vajíčka uvařit natvrdo a do polévky je pokrájet).
Polévku dochutit nastrouhaným muškátovým oříškem, podle potřeby dosolit.

Oloupané brambory pokrájet na kostičky, zalít vodou, přidat sůl a bobkový list, vařit.

Kysanou smetanu naředit vodou a rozmíchat v ní mouku.
Když jsou brambory poloměkké, přilít smetanu s moukou a vařit, dokud brambory nebudou hotové.

Nakonec přidat vajíčka - nerozšlehávat, jen postupně vlévat do polévky a nechat srazit, aby zůstaly větší kousky (také je možné vajíčka uvařit natvrdo a do polévky je pokrájet).

Polévku dochutit nastrouhaným muškátovým oříškem, podle potřeby dosolit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































