Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
keksíky, podle paní Darinky B. z MMB.sk

keksíky, podle paní Darinky B. z MMB.sk

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (paní Dara dávala 300g celozrné a 200g hladké, ale já dávala puze hladkou) 250g Hery, 200g práškového cukru, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč., (kakao, skořice do tmavého těsta), 1 bílek na potření

Postup přípravy

Recept mám ze slovenského MMB od paní Dariny B. ID 104195. Použila jsem i její fotografie pro obrázkový postup. Jsou opravdu výborné a chutnají po "esíčkách". Buď můžete udělat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ŠIŠKY NEBOLI TOČENICE

ŠIŠKY NEBOLI TOČENICE

Potřebné ingredience

HLADKÁ MOUKA, POLOHRUBÁ MOUKA, TROCHA SOLI, VLAŽNÉ MLÉKO S 5 LŽÍCEMI CUKRU, KVASNICE, 2 VEJCE, 1 LŽÍCE MÁSLA, VANILKOVÝ CUKR, ŠPETKO MLETÉ SKOŘICE A OLEJ NA SMAŽENÍ.

Postup přípravy

DO MÍSY SI NASYPU HLADKOU MOUKU A PŘIDÁM TROCHU POLOHRUBÉ, KRAPET OSOLÍM. DO PLECHÁČKU SI NALEJI MLÉKO, DÁM 5 LŽIC CUKRU A TROCHU OHŘEJI. DO VLAŽNÉHO MLÉKA, NADROBIM KVANICE (ASI…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ KOLÁČ

JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

60DKG POLOHRUBÉ MOUKY, 16DKG TUKU (HERA), 1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 20DKG CUKRU, 2 VEJCE, 7-9 LŽIC MLÉKA, CITRONOVÁ KŮRA,4-5 OLOUPANÁ JABLÍČKA

Postup přípravy

UDĚLÁM PEVNÉ TĚSTO, KTERÉ ROZDĚLÍM NA DVĚ POLOVINY. Z PRVNÍ VYVÁLIM PLACKU A DÁM PŘES CELÝ PEKÁČ. NA PLACKU DÁM ROZSTROUHANÁ NEBO NA PLÁTKY NAKRÁJENÁ JABLKA, POSYPU CUKREM…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MAKOVÁ BÁBOVKA

MAKOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

4 VEJCE, 1 VANILKOVÝ CUKR, 200G MOUČKOVÉHO CUKRU, 100 ml MLÉKA, 150G OLEJE, 200 G POLOHRUBÉ MOUKY, 1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 50G MLETÉHO MÁKU + TUK A HRUBÁ MOUKA NA VYMAZÁNÍ FORMY

Postup přípravy

ODDĚLÍM ŽLOUTKY OD BÍLKŮ. ŽLOUTKY VYŠLEHÁM S VANILKOVÝM A POLOVINOU MOUČKOVÉHO CUKRU DO PĚNY. PŘIDÁM MLÉKO, OLEJ A PROMÍCHÁM. BÍLKY VYŠLEHÁM SE ZBYLÝM CUKREM NA PEVNÝ SNÍH A OBĚ…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
CMUNDA ALA BRAMBORÁK PODLE BABIČKY

CMUNDA ALA BRAMBORÁK PODLE BABIČKY

Potřebné ingredience

6 OŠKRABANÝCH BRAMBOR, TROCHU OHŘÁTÉHO MLÉKA, SŮL, PEPŘ, MAJORÁNKA, HLAVIČKA ČESNEKU, 3 VEJCE, HLADKÁ MOUKA

Postup přípravy

OŠKRÁBANÉ BRAMBORY ROZSTROUHÁM NA JEMNÉM STRUHADLE A SCEDIM Z NICH BRAMBOROVOU ŠŤÁVU. DO PLECHÁČKU SI DÁM OHŘÁT TROCHU MLÉKA A BRMBORY S NÍM SPAŘÍM. OSOLÍM, OPEPŘÍM, PŘIDÁM…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ROZLÍTANÝ PTÁČKY

ROZLÍTANÝ PTÁČKY

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ NEBO VEPŘOVÉ MASO, 2 VAŘENÁ VEJCE NA TVRDO, 1PÁREK (NBEO BUŘTÍK, NEBO MĚKKÝ SALÁM), KOUSEK ŠPEKU, SÁDLO, 1 CIBULE, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SLADKÁ PAPRIKA,VOLČESTR NEBO MAGI, MASOX A 1 LŽÍCE KRÉMŽSKÉ HOŘČICE.

Postup přípravy

MASO SI NAKRÁJÍM NA KOSTIČKY. DO KASTROLU SI DÁM ROZPÁLIT SÁDLO A KOUSEK ŠPEKU, NA TO DÁM OSMAHNOUT MASO A PAK PŘIDÁM NAKRÁJENOU CIBULI , NAKRÁJENÝ PÁREK (BUŘT NEBO SALÁM),…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

HOUBY (POKUD JSOU SUŠENÉ, NAMOČÍM PŘES NOC, POKUD Z MRAZÁKU, STAČÍ NECHAT ROZMRAZIT A POKUD ČERSTVÉ MŇAM, NENI CO DODAT),1 CIBULE, KOUSEK MÁSLA, HOVĚZÍ MASO,, 2 NOVÁ KOŘENÍ, 2 BOBKOVÉ LISTY, MASOX, 3 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SMETANU (KTEROUKOLIV)

Postup přípravy

HOUBOVÁ OMÁČKA SE MŮŽE DĚLAT I BEZ MASA, POSTAČÍ JEN MASOVÝ VÝVAR, NEBO VÝVAR Z BUJONU, PAK JE POSTUP STEJNÝ, AKORÁD ŽE NEPŘIDÁTE MASO)
OPRANÉ MASO DÁM VAŘIT DO PAPIŇÁKU A…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SEGEDÍN

SEGEDÍN

Potřebné ingredience

KOUSEK BŮČKU, KOUSEK SÁDLA, 1 CIBULE, SLADKÁ PAPRIKA, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, KYSELÉ ZELÍ (NEJLEPŠÍ JE Z PYTLÍČKU), VOLČESTR, MAGI, PEPŘ, MASOX A SŮL

Postup přípravy

DO KASTROLU SI DÁM KOUSEK SÁDLA A NA DROBNO NAKRÁJENOU CIBULI. NECHÁM OSMAŽIT A PŘIDÁM NA KOSTIČKY NAKRÁJENÉ MASO, NECHÁM DUSIT. KDYŽ MASO PUSTÍ ŠŤÁVU, ZAPRÁŠÍM SLADKOU PAPRIKOU A…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JÁTROVÁ OMÁČKA

JÁTROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

JÁTRA (VEPŘOVÉ, HOVĚZÍ NEBO KUŘECÍ),KOUSEK SÁDLA, 1 CUBULI, TROCHU KMÍNU, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, 2 NOVÁ KOŘENÍ, MASOX, SŮL, PEPŘ A MŮŽE SE DÁT I MAGI

Postup přípravy

DO KASTROLU SI DÁM KOUSEK SÁDLA A NA TO SI NAKRÁJÍM NA DROBNO CIBULKU. PŘIDÁM TROCHU KMÍNU. NECHÁM OSMAHNOUT A DÁM NAKRÁJENÁ OPRANÁ JÁTRA. OPEPŘÍM A NECHÁM DUSIT. KDYŽ SE ŠŤÁVA…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELŇAČKA

ZELŇAČKA

Potřebné ingredience

KOUSEK UZENÉHO MASA (JAKÉ KOLIV), 1 BALÍČEK ZAKYSANÉHO ZELÍ (BÍLÉ),5 OŠKRABANÝCH BRAMBOR, 1 CIBULE, 3 LŽÍCE SÁDLA, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, MASOX, PEPŘ,SŮL A MAGI

Postup přípravy

DO HRNCE SI DÁM VAŘIT UZENÉ MASO. KDYŽ JE MASO POLOMĚKÉ, TAK PŘIDÁM KYSELÉ POKRÁJENÉ ZELÍ A BRAMBORY NAKRÁJENÉ NA KOSTIČKY. OSMAŽÍM SI CIBULKU NA SÁDLE , PŘIDÁM HLADKOU MOUKU A…

Zobrazit více...

Kategorie