Zobrazit přihlášovací formulář
ZVĚŘINA
Jahňacie s vínovou omáčkou

Jahňacie s vínovou omáčkou

Potřebné ingredience

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

Postup přípravy

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky

Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky

Potřebné ingredience

kuracie mäso (môžu byt krídla, prsia alebo stehná ),mrkva,zeler,pór,kurací bujón,cesnak,zázvor,huby judášove ucho,tofu,čili papričky,sladká čili omáčka,sójová omáčka tmavá,ustricová omáčka ,sezamový olej,ryžový ocot 3 %,kukuričný škrob,vajíčko,rezance

Postup přípravy

Ja varím tejto polievky tak 3-4 litre,aby ste vedeli kolko čoho asi som použila.Ja som vývar pripravovala v tlakovom hrnci,dala som asi 3 kuracie krídla a nejaké kosti z…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos so zeleninovým  kuskusom

Losos so zeleninovým kuskusom

Potřebné ingredience

filet lososa,sol,korenie štyroch farieb,citron,oliv.olej Kus kus,vriaci vývar ,hrubá paprika,červená cibula,pór,cesnak,paradajky,provensálske korenie ,citrón na ozdobu

Postup přípravy

Filet lososa očistíme,nasolíme ,okoreníme ,polejeme citr.štavou a oliv .olejom.Necháme pár hodín marinovať.Kus kus vysypeme do plytkej nádoby (nie misy),pripravíme si vriaci vývar…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová polievka z pečenej tekvice

Krémová polievka z pečenej tekvice

Potřebné ingredience

1 maslová tekvica,3 celé strúčiky cesnaku (v šupke),1 červená cibula,1 čl rasce,3 PL oleja,1,5 l kuracieho vývaru,1 čl čili pasty,1/2 kelímka šlahačkovej smotany KRUTÓNY: biely chlieb,oliv.olej,javor.sirup,ml.červ.paprika

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DORTY
Cheesecake s čokoládovou penou

Cheesecake s čokoládovou penou

Potřebné ingredience

VRSTVA č.1-SUŠIENKOVÝ ZÁKLAD: 1 šálka (250 ml) celozrnnej múky,1/2 š kakaa,1/4 čl sódy bikarbony,štipka soli,55 g mäkkého masla,1/4 š hnedeho cukru,1/3 š kryšt.cukru,1 čl vanil.extraktu,5 PL mlieka Zvlášť:3 PL rozpusteneho masla VRSTVA č.2-CHEESECAKE: 500 g mäkkého tvarohu,2/3 š kr.cukru,štipka soli,1/2 bal vanilk.cukru,2 vajcia,2/3 š sladkej smotany VRSTVA č.3-FRANCUZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA :170 g horkej čokolády,45 g masla,3 vajíčka (oddelené žĺtky),štipka soli do bielkov,1/4 š+ 2 PL kr.cukru,1/2 š sladkej smotany,1/2 čl vanilk.extraktu VRSTVA č.4 -ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:1/2 š sladkej smotany,100g horkej čokolády,1 čl vanilk.extraktu

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hruškový  "med"

Hruškový "med"

Potřebné ingredience

asi 1 kg zrelých hrušiek,1 konzerva ananásu (asi 500 g),1 kg cukru (alebo podľa chuti hrušiek ),šťava z 1 citróna

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pečené paradajky s bylinkami naložené v oleji

Pečené paradajky s bylinkami naložené v oleji

Potřebné ingredience

asi 1 kg paradajok,1,5 čl soli,0,5 dcl oliv.oleja,čerstvé bylinky (šalvia,bazalka ,tymián),1 čl hnedeho cukru Nálev: olivový olej,plátky cesnaku

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Oreo guľky

Oreo guľky

Potřebné ingredience

220 g sušienok oreo,110 g jemného krémového syra alebo tvarohu,čokoláda na polevu

Postup přípravy

Sušienky podrvíme na jemno a zmiešame s tvarohom. Rukami tvarujeme malé guľky a namáčame v roztopenej čokoláde.Tak jednoduché a táááák dobrééééé...

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Čipsy z mikrovlnky

Čipsy z mikrovlnky

Potřebné ingredience

zemiaky,sol,olej

Postup přípravy

Zemiaky nakrajame na tenké pláty (používam struhadlo na uhorky ).Sklenený tanier z mikrovlnky riadne umyjeme,osušíme a dobre pomastíme olejom.Naukladáme platky zemiakov (len…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cestoviny s pestom zo sušených paradajok

Cestoviny s pestom zo sušených paradajok

Potřebné ingredience

* cestoviny * struhaný syr tvrdý * Pesto: * paradajky sušené * olej olivový * cesnak * soľ * čerstvá bazalka * korenie

Postup přípravy

.

Zobrazit více...

Kategorie