Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Šťáva z bezu

Šťáva z bezu

Potřebné ingredience

Bezové květy, 4 kg cukru, 4 citrony, lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Natrhej 2 tašky rozkvetlých květů černého bezu, osprchuj je ve vaně a pak nůžkami odstřihuj květy od těch stopek ( trochu stopek nevadí :-)) do velké mísy či lavoru a posyp…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Panna Cotta

Panna Cotta

Potřebné ingredience

400 ml smetany 30% , 200 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 6 plátků želatiny, 4 lžíce cukru (nebo bílá čokoláda 100 gr, zase bude mít jinou chuť), špetka soli, jahody, maliny, lesní plody...

Postup přípravy

Do Mikro plus konvičky nalijeme smetanu a mléko, přidáme podélně přepůlený lusk, ohřejeme v mikrovlné troubě až k varu, určitě promícháme během ohřívání, může to trvat dle výkonu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kari polévka ze žluté čočky

Kari polévka ze žluté čočky

Potřebné ingredience

250 g žluté čočky 20g másla nebo Hery 1 cibule na půl kolečka 2 mrkve očištěné posekané v Tornádu 1 petržel -"- 1/4 celeru -"- kari koření, pepř, sůl,zelená kari pasta 1 červená paprika 1 svazek lahůdkové cibulky- pokrájet jen zelenou část na kolečka

Postup přípravy

V 3,5l hrnci na tuku osmažíme cibulku do zlatova, přidáme kari koření dle chuti cca 2 čajové lžičky a půl lžičky kari pasty (pozor je hodně ostrá), zamícháme a přidáme všechnu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žloutková roláda

Žloutková roláda

Potřebné ingredience

4 velká vejce 100 g cukr moučka 2 lžíce holandského kakaa špetka soli trocha másla na vymazání silikonové podložky 250 ml smetany ke šlehání 33% 1 lžíce cukr moučka

Postup přípravy

Rozehřejte troubu na 200 stupňů. V rychlíku ušlehejte tuhý sníh z bílků a špetky soli, přendejte pomocí silikonové stěrky do mísy. V rychlíku vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketová pánev

Cuketová pánev

Potřebné ingredience

2 menší cukety oloupané a nakrájené na půlkolečka, 3 lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka, 6 rajčat spařených, oloupaných,nakrájených, 100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 100 g sýru strouhaného olivový olej, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Ve woku zavřejeme olivový olej a zpěníme na něm bílou část cibulky. Přidáme anglickou slaninu a lehce osmažíme, dále cuketu, osolíme ,nameleme pepř a restujeme než cuketa…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
těstovinový salát 1

těstovinový salát 1

Potřebné ingredience

250 g vaječných těstovin vrtulek z tvrdé pšenice 100 g šunky 100 g sýr cihla 1 sterilovaná zelenina Moravanka zálivka: majolka, cca 50ml nálevu ze zeleniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř čerstvě namletý

Postup přípravy

Zalijeme těstoviny v sítu vařicí vodou 1,7l, promícháme, necháme stát 5 min.promícháme a necháme dojít, scedíme, propláchneme důkladně studenou vodou.
Do mísy dáme těstoviny,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
červený pikantní salát

červený pikantní salát

Potřebné ingredience

2 velké papriky červené na nudličky 250g pidi rajčátek přepůlit 2-3 dlouhé jarní cibulky nakrájet i s natí (nebo kousek pórku) 1 klobása pikantní maďarská na půlkolečka zálivka: 50 ml oleje sluneč., cca 25ml octa, menší lžička soli, velká lžíce papriky, pepř

Postup přípravy

Vše pokrájené dáme do mísy a přelijeme zálivkou.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

2 hermelíny na krájené na osminky 1 větší cibule na půlkolečka 3 stružky česneku 1 sterilovaná zelenina s paprikou Kunovjanka...(někdy dám místo této jen sterilované fazolové lusky) slunečnicový olej sůl, pepř, bylinky (provensálské, ale já dávám někdy jen oregáno)

Postup přípravy

-otevřete Picantus a vytáhněte napůl vnitřní sítko, pootočením zůstane napůl vytažené a plňte: trochu cibule, osminky hermelínu a mezi nimy plátky česneku, zelenina. Zase cibule..…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Latté bábovka

Latté bábovka

Potřebné ingredience

250 ml šlehačka 30% 3 velká vejce 1 hrnek cukru 2 hrnky mouky hladké 1/2 kypřící prášek 2 lžíce inst. kávy, té jemné, ne granule

Postup přípravy

Dáme do rychlíku 3 vejce a šleháme je s hrnkem cukru až zdvojnásobí svůj objem, pak přidáme šlehačku a znovu šleháme, nakonec přisypeme hl. mouku s kypřícím práškem a už jen…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
zapečené těstoviny

zapečené těstoviny

Potřebné ingredience

1 těstoviny 1 šlehačka 1 l mléka sůl a pepř 4 stroužky česneku na plátky 1 brokolice 200 g tvrdého sýru cihla

Postup přípravy

Do Ultra Pro nasypeme syrové těstoviny, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem z mlýnku, zalijeme šlehačkou a mlékem, aby byly těstoviny ponořené, posypeme česnekem a celou…

Zobrazit více...

Kategorie