Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Pikantní špagety: rychlá večeře za pár korun

Pikantní špagety: rychlá večeře za pár korun

Potřebné ingredience

* 80 g choriza, nakrájeného na jemné plátky; koupíte běžně v supermarketech, 100 g okolo 35 Kč (jiné varianty: anglická slanina nebo rajčata) * 450 g špaget * hrst jemně nasekané, nejlépe hladkolisté petržele * 2 větší kusy červených paprik v oleji (použili jsme papriky v oleji značky Rolnik, prodává například Julius Meinl, 300 g za 38 Kč) * 2 lžíce olivového oleje * 1/2 lžíce mletého černého pepře * 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu + trochu na poprášení * sůl

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vegetariánská paella s tofu

Vegetariánská paella s tofu

Potřebné ingredience

* 6 lžic olivového oleje * 1 cibule * 3-4 stroužky česneku * 200 g rajčat * 2 papriky * 1/2 lžičky rozmarýnu, tymiánu * špetka šafránu * 300 g rýže Arborio * 700 ml vývaru * 150 g hrášku * 2 lžíce kaparů * 200 g tofu

Postup přípravy

1. Rajčata omyjeme, vyřízneme jim zelený střed od stopky a nakrájíme je na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečené brambory s tvarohem

Pečené brambory s tvarohem

Potřebné ingredience

* 800 g brambor * 250 g měkkého tvarohu * 2 lžíce bílého jogurtu * 2-3 stroužky česneku * 1-2 lžíce bylinek (pažitka, rozmarýn, bazalka apod.) * hlávkový salát * 4 rajčata

Postup přípravy

1. Brambory i se slupkou omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Důkladně je propícháme vidličkou a zabalíme do alobalu matnou stranou ven. Zabalené brambory přendáme na plech, vložíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový kebab se žampiony

Vepřový kebab se žampiony

Potřebné ingredience

* 500-600 g vepřové kýty * 16 malých žampionů * 16 cherry rajčat * 1 lžíce citronové šťávy * 2 lžíce olivového oleje * 1 lžička sušené šalvěje * snítka čerstvé šalvěje na ozdobu * 600 g rajčatové rýže k podávání

Postup přípravy

1. V misce prošleháme citronovou šťávu, olej a sušenou šalvěj. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, asi 4 ks na porci, osolíme, opepříme, vložíme do misky s…

Zobrazit více...

Kategorie