Tmavé řezy s jahodovým krémem
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučky, 1 prdopeč, 3pl kakaa, 3 vajíčka, půl hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Na krém: půl kila jahod, 2 jahodové pudinky, moučka, máslo. Na polevu čokoláda na vaření a kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Těsto klasicky vyšlehat, nalít na plech a upíct. Mezitím rozmixovat jahody, přidat trochu vody a dát vařit. Já měla jahody zamražené. V troše vody rozmíchat pudinky, vlít do jahod…
Jablečný štrůdl
Potřebné ingredience
Listové těsto, jablka, cukr, rozinky, skořice, trochu strouhanky.
Postup přípravy
Těsto rozválet, doprostřed posypat trochu strouhankou, dát jablka, rozinky, ocukrovat a poprášit skořicí. Boky těsta rozkrájet na proužky, které pak dáváme přes sebe. Pečeme na…
Tmavá strouhaná s tvarohem
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 15 dkg moučky, 2 pol. lžíce kakaa1 tuk, 1 vajíčko, 1 prdopeč, 1 van. cukr, na náplň: dva tvarohy, cukr, citronová kůra.
Postup přípravy
Udělat těsto, třetinu dát do mrazáku. Těsto rozválet na pečící papír na plechu, dát tvarohovou náplň, postrouhat zmrzlým těstem a péct v troubě na 180 st. Lepší je druhý den, kdy…
Kynuté buchty z majonézy
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, trošku soli, 1x kvasnice, 2 pol. lžíce cukru, 1x vajíčko, 2x pytlík majonézy, 250 ml vlažného mléka. Na posypku mléko a moučka.
Postup přípravy
Udělat těsto, nechat vykynout. Na vál si vyházet kousky těsta, dát náplň. Já dala tvaroh a povidla. Zabalit, namočit do mléka a potom hned do moučky a dát na plech. Péct jako…
Játrová omáčka
Potřebné ingredience
Vepřové játra, kmín, sůl, pepř, olej, cibule, hladká mouka, česnek.
Postup přípravy
Cibuli orestovat do světle hněda, dát játra na kostky, opepřit, posypat kmínem, zalít teplou vodou. Po změknutí jater, zahustit hladkou moukou s vodou. Na konci osolit a přidat…
Bramborová s pórkem
Potřebné ingredience
Brambory, pórek, mrkev, petržel, sůl, máslo, mléko nebo smetana
Postup přípravy
Na másle trochu osmažit pórek, zalít teplou vodou. Přidat brambory, mrkev, petržel a osolit. Po změknutí brambor dát trochu mléka nebo smetany a rozmixovat tyčovým mixérem,…
Vepřová panenka s nivovou omáčkou
Potřebné ingredience
Vepřová panenka, sůl, pepř, olej, niva, 33% smetana.
Postup přípravy
Panenku nakrájet, osolit, opepřit, zakápnout olejem a nechat přes noc v lednici. Opíct na trošce oleje. Do výpeku vlít smetanu a dát nivu, omáčka krásně zhoustne. Podávat s…
Čočková polévka
Potřebné ingredience
Brambory, čočka, klobása, cibule,kořenová zelenina, sůl, sladká paprika, majoránka, česnek, hladká mouka, olej, voda.
Postup přípravy
Na oleji do zlatova osmažit cibuli najemno, přidat nakrájenou klobásu, chvíli opékat. Zasypat troškou sladké papriky a trochou hladké mouky, promíchat a zalít vodou. Přidat…
Kynuté buchty
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, trocha soli, 1dcl oleje, 3 žloutky, 80g cukru, na kvásek 250ml vlažného mléka, 1x kvasnice a zhruba lžička cukru. Nádivky: tvaroh, povidla, marmeláda. Posypka: polohrubá mouka, cukr krupice a máslo.
Postup přípravy
Z mléka, kvasnic a cukru dáme dělat kvásek, Přidáme zbytek a uděláme těsto, které necháme aspoň půl hodiny kynout. Mezitím si uděláme tvarohovou nádivku / tvaroh, vanilkový cukr,…
Tvarohová bábovka
Potřebné ingredience
1x tvaroh ve vaničce, 25 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 20 dkg tuku, 4 vajíčka, 1x prdopeč, 1x vanil. cukr, kakao, citronová kůra.
Postup přípravy
Vyšlehat bílky na sníh, potom vyšlehat vajíčka s cukrem a tvarohem, přidat zbytek. Nakonec lehce zamíchat sníh. Vlít do vymazané a vysypané formy, píct na 180 stupňů. Kdo chce…