Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tmavé řezy s jahodovým krémem

Tmavé řezy s jahodovým krémem

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučky, 1 prdopeč, 3pl kakaa, 3 vajíčka, půl hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Na krém: půl kila jahod, 2 jahodové pudinky, moučka, máslo. Na polevu čokoláda na vaření a kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Těsto klasicky vyšlehat, nalít na plech a upíct. Mezitím rozmixovat jahody, přidat trochu vody a dát vařit. Já měla jahody zamražené. V troše vody rozmíchat pudinky, vlít do jahod…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

Listové těsto, jablka, cukr, rozinky, skořice, trochu strouhanky.

Postup přípravy

Těsto rozválet, doprostřed posypat trochu strouhankou, dát jablka, rozinky, ocukrovat a poprášit skořicí. Boky těsta rozkrájet na proužky, které pak dáváme přes sebe. Pečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tmavá strouhaná s tvarohem

Tmavá strouhaná s tvarohem

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky, 15 dkg moučky, 2 pol. lžíce kakaa1 tuk, 1 vajíčko, 1 prdopeč, 1 van. cukr, na náplň: dva tvarohy, cukr, citronová kůra.

Postup přípravy

Udělat těsto, třetinu dát do mrazáku. Těsto rozválet na pečící papír na plechu, dát tvarohovou náplň, postrouhat zmrzlým těstem a péct v troubě na 180 st. Lepší je druhý den, kdy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty z majonézy

Kynuté buchty z majonézy

Potřebné ingredience

0,5 kg hladké mouky, trošku soli, 1x kvasnice, 2 pol. lžíce cukru, 1x vajíčko, 2x pytlík majonézy, 250 ml vlažného mléka. Na posypku mléko a moučka.

Postup přípravy

Udělat těsto, nechat vykynout. Na vál si vyházet kousky těsta, dát náplň. Já dala tvaroh a povidla. Zabalit, namočit do mléka a potom hned do moučky a dát na plech. Péct jako…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové játra, kmín, sůl, pepř, olej, cibule, hladká mouka, česnek.

Postup přípravy

Cibuli orestovat do světle hněda, dát játra na kostky, opepřit, posypat kmínem, zalít teplou vodou. Po změknutí jater, zahustit hladkou moukou s vodou. Na konci osolit a přidat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová s pórkem

Bramborová s pórkem

Potřebné ingredience

Brambory, pórek, mrkev, petržel, sůl, máslo, mléko nebo smetana

Postup přípravy

Na másle trochu osmažit pórek, zalít teplou vodou. Přidat brambory, mrkev, petržel a osolit. Po změknutí brambor dát trochu mléka nebo smetany a rozmixovat tyčovým mixérem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s nivovou omáčkou

Vepřová panenka s nivovou omáčkou

Potřebné ingredience

Vepřová panenka, sůl, pepř, olej, niva, 33% smetana.

Postup přípravy

Panenku nakrájet, osolit, opepřit, zakápnout olejem a nechat přes noc v lednici. Opíct na trošce oleje. Do výpeku vlít smetanu a dát nivu, omáčka krásně zhoustne. Podávat s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

Brambory, čočka, klobása, cibule,kořenová zelenina, sůl, sladká paprika, majoránka, česnek, hladká mouka, olej, voda.

Postup přípravy

Na oleji do zlatova osmažit cibuli najemno, přidat nakrájenou klobásu, chvíli opékat. Zasypat troškou sladké papriky a trochou hladké mouky, promíchat a zalít vodou. Přidat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty

Kynuté buchty

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, trocha soli, 1dcl oleje, 3 žloutky, 80g cukru, na kvásek 250ml vlažného mléka, 1x kvasnice a zhruba lžička cukru. Nádivky: tvaroh, povidla, marmeláda. Posypka: polohrubá mouka, cukr krupice a máslo.

Postup přípravy

Z mléka, kvasnic a cukru dáme dělat kvásek, Přidáme zbytek a uděláme těsto, které necháme aspoň půl hodiny kynout. Mezitím si uděláme tvarohovou nádivku / tvaroh, vanilkový cukr,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

1x tvaroh ve vaničce, 25 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 20 dkg tuku, 4 vajíčka, 1x prdopeč, 1x vanil. cukr, kakao, citronová kůra.

Postup přípravy

Vyšlehat bílky na sníh, potom vyšlehat vajíčka s cukrem a tvarohem, přidat zbytek. Nakonec lehce zamíchat sníh. Vlít do vymazané a vysypané formy, píct na 180 stupňů. Kdo chce…

Zobrazit více...

Kategorie