Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
LINECKÉ JEMNÉ

LINECKÉ JEMNÉ

Potřebné ingredience

21 dkg hl. mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru, vanilkový cukr, 1 - 2 žloutky, citr. kúra

Postup přípravy

Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu, po odpočinutí rozválíme a vykrajujeme tvary, pečeme na 180 stupňů do slabě růžova.
Dělám ze dvou dávek.

Zobrazit více...
POLÉVKY
KAPUSTOVÁ

KAPUSTOVÁ

Potřebné ingredience

manší kapusta, jíška (hl. mouka + máslo), 3 brambory, 1 mrkev (nemusí být - jen pro barevnost), šunkový salám pro ovonění, kmín, sůl, adžika (směs koření - vhodné pro děti, bez glutamanu), česnek a nať - celerovou, petrželovou a kudrnku.

Postup přípravy

Uděláme jíšku, zalejeme vařící vodou, rozkvedláme, přidáme nakrájenou kapustu, po 5 min tyčovým mixérem napůl rozšlehám, přidám na malé kostičky brambory, mrkev, kmín, sůl a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PERNÍČKY PRO ZAČÁTEČNÍKY

PERNÍČKY PRO ZAČÁTEČNÍKY

Potřebné ingredience

65 dkg hladké mouky, 1 dkg jedlé sody, 25 dkg cukr moučka - prosát (pokud děláte v pekárně, prosívat nemusíte), 10 dkg medu, 5 dkg másla (rozpouštím v hrníčku spolu s medem - 40 sekund v mikrovlnce), 4 vejce, 2 lžíce kakaa (20 - 25g), 1 lžíci koření na perníky (10 - 15g)

Postup přípravy

Vypracovat těsto (možno v domácí pekárně) a nechat do druhého dne odpočinout – do igelitu nebo mokré utěrky - nesmí okorat.
Vyválíme placku na ½ cm (pomočnit vál a pokud by se…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BROKOLICOVÁ POLÉVKA

BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

brokolice, červená čočka, ovesné vločky, sůl, vejce

Postup přípravy

Celá brokolice na velké růžičky, červená čočka, ovesné vločky nebo pohanka, sůl - povaříme a po 15 minutách rozmizujeme. Poté přidáme 2 vejce a rozkvedláme. Zdobíme čímkoli -…

Zobrazit více...

Kategorie