Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

PERNÍČKY PRO ZAČÁTEČNÍKY

0.0
PERNÍČKY PRO ZAČÁTEČNÍKY

Potřebné ingredience

65 dkg hladké mouky, 1 dkg jedlé sody, 25 dkg cukr moučka - prosát (pokud děláte v pekárně, prosívat nemusíte), 10 dkg medu, 5 dkg másla (rozpouštím v hrníčku spolu s medem - 40 sekund v mikrovlnce), 4 vejce, 2 lžíce kakaa (20 - 25g), 1 lžíci koření na perníky (10 - 15g)

Postup přípravy

Vypracovat těsto (možno v domácí pekárně) a nechat do druhého dne odpočinout – do igelitu nebo mokré utěrky - nesmí okorat.
Vyválíme placku na ½ cm (pomočnit vál a pokud by se těsto lepilo, válíme přes igelit - nepřidávat moc mouky, perníky by tvrdly), vykrajujeme tvary a dáme na plech dál od sebe (nabydou). Po upečení (horké) potřít rozšlehaným vajíčkem, aby byly lesklé.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C- 5-6min, ne déle a ne do hněda!!!, perníčky by potom byly tvrdé.
Pokud je chceme dávat na stromeček, uděláme v horní části perníčku před upečením dírku brčkem - trochu se zatáhne, ale na háček to postačí.
Poleva :
na 1 bílek-17-20 dkg 3x prosátého (nutné) cukru moučky - nešlehat , třít! Pak 20 min. pod vlhkou utěrku.

připraveno k pečení...

a stromečky...

upečeno...

srdíčka upečena a nazdobena

zvonečky na stromeček

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petuše 5. 12. 2011, 8:57
Dobrý den, jen se chci zeptat, jak dlouho těsto v pekárně zaděláváte? Pekárnu mám novou, tak jí pomalu zajíždím, ale kolikrát se přistihnu, že těsto zadělávám v ruce a na pekárnu si vzpomenu, až když je hotovo.... :-) :-) (Y) (Y) Díky, Petra
miksmar 5. 12. 2011, 9:46
@Petuše Peťo, já mám pekárnu jako svoji třetí ruku :-). Dám do ní všechny suroviny, tuk rozpuštěný a zapnu program těsto. Nechám jí asi 10 minut pracovat a spojovat (asi po 5ti minutách ji jen pomůžu stěrkou - pokud jsou nějaké suroviny na stěnách pekárny), pekárnu vypnu a mám hotovo, dám do igelitového pytlíku a do druhého dne do ledničky. Pa pa (hello) a krásné Vánoce (banky) (andel) (stromecek) s voňavými (pernicek) (pernicek) (pernicek).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie