Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablková buchta na plech

Jablková buchta na plech

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 2 dl oleje,1 dl mléka, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžička sody, 500 g nastrouhaných jablek, skořice, vanilkový cukr, citrónová kůra

Postup přípravy

Všechno smíchat dohromady a pomalu upéct na plechu vymazaném a vysypaném moukou nebo vyloženém papírem na pečení (asi 20 minut při 200°C ). Jako polevu můžeme použít klasickou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta

Tvarohová buchta

Potřebné ingredience

těsto: 1 hrnek moučkového cukru, 0,75 hrnku oleje, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka náplň: 500 g tvarohu, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin, nejlépe ručním elektrickým šlehačem.
Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouhaný koláč s tvarohem

Strouhaný koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

těsto: 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 30 g kakaového prášku, 250 g hery, 1 žloutek, 4 lžíce mléka náplň: 750 g měkkého tvarohu, 3 žloutky, 250 g moučkového cukru, 5O g změklého másla nebo hery, 1 lžíce solamylu (s mírným kopečkem), 4 bílky

Postup přípravy

Na vále zpracujeme rukama těsto. Rozdělíme na poloviny a dáme na dvě hodiny do mražáku.
Všechny suroviny na náplň kromě bílků dáme do misky a důkladně promícháme. Plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nebe v hubě

Nebe v hubě

Potřebné ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g hery, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody, 2 vejce, 2 lžíce mléka griliáž: 120 g másla, 80 g cukru krupice, 3 lžíce medu, 350 g nahrubo nasekaných ořechů krém: 300 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solamylu, 90 g cukru krupice, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, šťáva z půlky citronu dále: rum

Postup přípravy

Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na pečení a těsto rozválíme po celém plechu.
Do kastrolu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Myší ouška na dětskou párty

Myší ouška na dětskou párty

Potřebné ingredience

4 celá vejce, kolik váží 4 vejce tolik moučkového cukru, kolik váží 3 vejce tolik polohrubé mouky

Postup přípravy

Vše smícháme a třeme 10 minut. Na vymazaný a moukou vysypaný plech lejeme lžící malé lívanečky. Upečené, ještě horké, podkrajujeme a na jedné straně zmáčkneme. Raději pečeme tak…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Medový krém

Medový krém

Potřebné ingredience

100 g měkkého tvarohu, 1/2 lžíce medu, lžička strouhaných lískových oříšků, trochu mléka

Postup přípravy

Nastrouhané oříšky uvaříme v malém množství mléka. Potom vše rozmícháme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jogurtový pohár pro dětskou oslavu

Jogurtový pohár pro dětskou oslavu

Potřebné ingredience

krémovitý bílý jogurt, několik lžic ovocné šťávy, džem, jahodový nebo broskvový kompot, několik lžic cukru, strouhané ořechy, strouhaná čokoláda, sušené ovoce (množství upravíme podle počtu strávníků)

Postup přípravy

Kulaté piškoty spojíme po dvou džemem, dáme na dno pohárů, pokapeme ovocnou šťávou, poklademe okapaným ovocem, na ovoce navršíme mírně oslazený jogurt. Povrch pohárů zdobíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Čokoládová omeleta

Čokoládová omeleta

Potřebné ingredience

60 g cukru, 4 žloutky, 60 g čokolády nebo o něco méně kakaa, 4 bílky, 30 g mouky, malinová zavařenina

Postup přípravy

Cukr utřeme se žloutky, přidáme rozměklou čokoládu nebo kakao a znovu třeme do hladka. Pak přidáme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu mouky. Směs dáme na plech na papír na pečení…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí pribináček (kakaový)

Domácí pribináček (kakaový)

Potřebné ingredience

1 tvaroh, 1/4 másla, 2 žloutky, 2 lžíce mletého cukru, 1 lžíce kakaa

Postup přípravy

Do střední misky dejte tvaroh, máslo, žloutky, mletý cukr a kakao. Potom zamíchejte a rozšlehejte.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětská jablečná přesnídávka

Dětská jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience

Na 12 skleniček od dětské přesnídávky: 1,5 kg jablek, 150 g cukru, 0,6 l vody, 1 vanilkový pudink

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, vodou a rozvaříme. Rozmixujeme. Pudink smícháme s trochou vody. Vlijeme do pyré a 2 minuty povaříme.…

Zobrazit více...

Kategorie