Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
zavařená kapie

zavařená kapie

Potřebné ingredience

červená parika,nálev

Postup přípravy

uděláme si nálev do kapie.na 10 skleniček nálev:2l vody
0,5l octu,
1 deko
30 sacharinu
350dkg cukru
vše dáme vařit a necháme schladnout,,,nakrájíme si na pásky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené Lečo

Domácí zavařené Lečo

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 30 parik 2 veliké cibule sůl pepř

Postup přípravy

nakrájíme si na měsíčky cibuli osmahneme ji na oleji(nejlépe olivovém),potom přidáme nakrájenou na jemné pásky papriku a dusíme cca asi 15 minut a pořád přemícháváme !Déle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborový knedlík

Bramborový knedlík

Potřebné ingredience

brambory,sůl,vegeta,vajíčko,bramborová mouka-nebo škrob,pol.mouka

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory kolik chceme,umačkáme a necháme do druhého dne,Nejlépe je je nakrájet na jemným struhadle.Brambory osolíme dáme vegetu,trošku bramborové mouky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
zelnačka

zelnačka

Potřebné ingredience

brambory bílé zelí ml.paprika vegeta,sůl,pepř,klobáska,cibulka,hl.mouka petruška nat.

Postup přípravy

Uvaříme si brambory nakrájené na kostičky,do měkka,přidáme bílé zelí,zalijeme vodou a necháme vařit do měkka.Přidáme sladkou papriku,vegetu,pepř,sůl.Přidáme nakrájenou na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Okurková polévka

Okurková polévka

Potřebné ingredience

Velká sklenice 1l-kvašáku brambory zelenina do polévky-mrkev,petruška,petržel,celer sůl,magi,smetana,hl.mouka

Postup přípravy

Dáme vařit nakrájené nakostičky brambory do měkka,přidáme nastrouhané oloupané kvašáky,zeleninu-mrkev petrušku celer,petržel,sůl,magi,můžete i trošku vegety.Necháme vařit půl…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nálev do okurek

Nálev do okurek

Potřebné ingredience

3l vody 2 deka 1l octa 30kuliček sacharinu 60 dkg cukru.

Postup přípravy

Nálev všechny přísady a dáme vařit...vychladnout a zalijeme naložené okurky,sterilizujeme 20-30 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená červená řepa

Zavařená červená řepa

Potřebné ingredience

4l vody 50dkg cukru 1l octa 12,5dkg soli pár hřebíčků celý pepř,nové koření červenná řepa plný větší hrnec

Postup přípravy

červená řepa musí být předem uvařená do měkka.Oloupaná,nakrájená na kostky.všechny přísady dáme vařit,potom zalijeme do sklenic s červenou řepou,přidáme trošku kmínu a anýzu a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník

Perník

Potřebné ingredience

1 pohárek-cukr moučka půl pohárku-oleje 1 pohárek medu-tekoucí 2 vajíčka 1 pohárek kysané smetany 3 pohárky polohrubé mouky 1 lžička přípravy do perníku 2 lžičky sody

Postup přípravy

1 pohárek cukru moučka,půl pohárku oleje,1 pohárek medu,2 vajíčka,mixérem mixujeme.Potom přidáme 1 pohárek kysané smetany,3 pohárky polohrubé mouky,1 lžičku přípravy do perníku,2…

Zobrazit více...

Kategorie