Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný koláč pro začínající hospodyňky

Ovocný koláč pro začínající hospodyňky

Potřebné ingredience

polohrubá mouka, cukr krupice, Hera, prášek do pečiva, mléko, vanilkový cukr, ovoce a někdy skořice, pečící papír

Postup přípravy

3dcl hrnek polohrubé mouky smícháme s hrnkem cukru krupice, nakrájíme půlku Hery nebo jiného tuku a uděláme droběnku ( žmolenku ). Třetinu žmolenky dáme na stranu a do zbytku…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Zlaté cihličky z domácí čokolády

Zlaté cihličky z domácí čokolády

Potřebné ingredience

1/4 kg bílého ztuženého tuku, 1/2kg moučkového cukru, 120g kakaového prášku, 1/2 sáčku pudingového prášku, 3 lžíce rumu. Potřebujeme také formy na pečení rakviček nebo jiné formy na tvarování čokolády, zlatý alobal nebo balicí papír a lepicí pásku průsvitnou.

Postup přípravy

V kastrolku pozvolna rozpustíme tuk, rozmícháme v něm cukr a kakao, přidáme pudingový prášek a rum. Necháme lehce přejít varem. Hmota pak rychle tuhne, tak musíme být připraveni…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
slaný dort

slaný dort

Potřebné ingredience

toustový chléb, majolka, ochucená tatarka, tavený sýr, 3druhy plátkového sýra, plátky šunky, paprika, ředkvičky, rajčátka, vejce natvrdo, kornoutky z Herkulesu, vějířky z Poličanu, bylinky, korbáčiky, čínské zelí, kuličky uzené Mozzareli

Postup přípravy

Toustový chléb proložený plátky sýra a promazaný taveným sýrem, majolkou a tatarkou ( na střídačku ) lehce potřeme majolkou a poklademe uzeným plátkovým sýrem, ze kterého jsme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaná květina

Slaná květina

Potřebné ingredience

baby šunka, sýry, suchý salám, rajčátka, pažitka, korbáčiky, čínské zelí, klobásky, špejle, papriky

Postup přípravy

Připravíme si vázičku a seříznuté špejle. Listy čínského zelí ( nebo čehokoli jiného místo toho ) upravíme, aby držely dobře špejle, na které napichujeme libovolně produkty, které…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čokoládové pastelky

Čokoládové pastelky

Potřebné ingredience

různé druhy čokoládových polev, alobal, izolepa

Postup přípravy

Nejprve si připravíme formy z alobalu. Několikrát obtočíme alobalem silnější pastelku, nebo pokud máme doma něco šikovnějšího, můžeme použít něco jiného. Pak zpevníme formu…

Zobrazit více...
DORTY
Barevný prokládaný dort krémový

Barevný prokládaný dort krémový

Potřebné ingredience

Dva druhy korpusu - tmavý ze Šalamounového těsta a světlý piškotový. Dva druhy pudingu ( čokoládový a banánový ), moučkový cukr, máslo. Pár kuliček Fewrrero a Rafaelo.

Postup přípravy

Korpusy si uděláme den předem, pak je nakrájíme na stejné obdélníčky s tím, že necháme jednu vrstvu dospod vcelku. Po té, co si ušleháme dva krémy, začneme si jimy libovolně mazat…

Zobrazit více...
DORTY
Domácí čokoládový dort

Domácí čokoládový dort

Potřebné ingredience

Korpus z těsta na Šalamouna. Na krém moučkový cukr, puding, máslo a dobrý kakaový prášek. Kuličky Ferrero a Rafaelo

Postup přípravy

Korpus je nejlépe upéci den předem. Krém nastavuji pudingovou hmotou, je pak lehčí a stravitelnější obzvlášť pro děti. Má to jednu nevýhodu, snažila jsem se být maximalista a jít…

Zobrazit více...

Kategorie