Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ovocný koláč pro začínající hospodyňky

0.0
Ovocný koláč pro začínající hospodyňky

Potřebné ingredience

polohrubá mouka, cukr krupice, Hera, prášek do pečiva, mléko, vanilkový cukr, ovoce a někdy skořice, pečící papír

Postup přípravy

3dcl hrnek polohrubé mouky smícháme s hrnkem cukru krupice, nakrájíme půlku Hery nebo jiného tuku a uděláme droběnku ( žmolenku ). Třetinu žmolenky dáme na stranu a do zbytku přidáme hrnek polohrubé mouky, prášek do pečiva a hrnek mléka. Řádně promícháme až vznikne řidší těsto, které rozetřeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pak vezmeme asi 1kg očištěného ovoce a naklademe jej rovnoměrně na těsto. Poté vezmeme posypku a lehce jí pokryjeme ovoce. Pokud dáváme jablka, můžeme na droběnku ještě dát mletou skořici a pak vanilkový cukr, u jiného ovoce posypeme navrch již jen vanilkovým cukrem. Dáme péci na asi 160°C doprostřed trouby na asi 30 - 35 minut. Pozor, někdy může být koláč upečen dřív. Pokud Vám trouba peče víc zezadu, po 15 minutách plech otočíme. Koláč můžeme cukrovat moučkovým cukrem. Koláč je lehce stravitelný, voňavý, rychle se připraví a vypadá velice pěkně. Na koláč můžeme spotřebovat i mražené ovoce, těsto není citlivé, jen se nesmí předem rozmrazovat.

Po oddělení 1/3 žmolenky přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko.

Těsto rozetřeme na pekáč a poklademe ovocem.

Ovoce posypeme droběnkou, jablka skořicí ( můžeme hodně ) a vanilkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie