Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Chřestový salát s česnekovou omáčkou

Chřestový salát s česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

600 g chřestu, sůl, 1 lžička cukru, 1 lžíce másla, půlka červené papriky, 4 natvrdo vařená vejce, pažitka Česneková omáčka: 3 žloutky, 0,1 l olivového oleje, sůl, mletý bílý pepř, 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Chřest očistíme, umyjeme, svážeme a vložíme do vroucí osolené vody s cukrem a máslem. Vaříme 15 minut, potom chřest vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky, které…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelenina na kari

Zelenina na kari

Potřebné ingredience

500 g mladé cukety, 100 g mrkve, 100 g celeru, lžička vegety, lžička kari koření, olej, 0,1 l bílého vína, 1/2 kostky zeleninového bujonu, mletý černý pepř, kopr

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kostky, posypeme vegetou a promícháme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme mrkev a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená plněná cuketa

Zapečená plněná cuketa

Potřebné ingredience

cuketa (800 g), sůl, 300 g mletého vepřového masa, jeden rohlík, 0,1 l mléka, jedno vejce, mletý černý pepř, majoránka, olej, osm plátků sýra, 0,2 l zeleninového vývaru

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, nakrájíme na válečky dlouhé 4 cm a dužninu vydlabeme. Osolíme a necháme chvíli stát. V míse smícháme maso s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme vejce, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASOVÉ KULIČKY V ZELÍ

MASOVÉ KULIČKY V ZELÍ

Potřebné ingredience

300 g mletého vepřového masa, jedno vejce, 100 g uvařené rýže, mletý pepř, sůl, olej, 500 g hlávkového zelí, jeden bobkový list, čtyři zrnka nového koření, 100 g rajčatového protlaku, cukr

Postup přípravy

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky,…

Zobrazit více...
HOUBY
ZAPÉKANÉ BRAMBORY S HOUBAMI

ZAPÉKANÉ BRAMBORY S HOUBAMI

Potřebné ingredience

700 g brambor vařených ve slupce, jedna cibule, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 100 g šunky, dvě vejce vařená natvrdo, sůl, mletý černý pepř, mletý kmín, olej, jedno vejce, 0,1 l smetany, vegeta

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubší pánvi na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání usmažíme.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZELNÉ KOLÁČKY

ZELNÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

Těsto: 0,25 l mléka, 40 g droždí, 200 g polohrubé mouky, dva žloutky, 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 300 g hrubé mouky, špetka soli Náplň: 700 g hlávkového zelí, olej, moučkový cukr, mletá skořice, rozinky

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme droždí, špetku soli, trochu cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do misky dáme prosátou polohrubou a hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cibulový KOLÁČ

Cibulový KOLÁČ

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, jedno vejce, sůl, 125 g másla, jedna až dvě lžíce studené vody Náplň: 600 g cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, 200 g kysané smetany, čtyři vejce, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 100 g prorostlé slaniny

Postup přípravy

1. Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném válu.
2. Cibuli očistíme a nastrouháme. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší kousky. …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
PEČENÁ cibule

PEČENÁ cibule

Potřebné ingredience

400 g barevných cibulí, 40 g šunky, 20 g červené papriky, 100 g taveného sýra, nastrouhaný tvrdý sýr, olej, sůl, mletý černý pepř, petrželová nať

Postup přípravy

Z očištěných cibulí odřízneme vrchní část a dáme stranou. Vnitřek vydlabeme. Část vydlabané hmoty, šunku a červenou papriku nakrájíme na kostičky a promícháme je s taveným sýrem a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
PLNĚNÉ  cuketové kousky

PLNĚNÉ cuketové kousky

Potřebné ingredience

jedna větší cuketa, 120 g taveného sýra, 150 g mletého vepřového masa, 80 g barevných paprik, sůl, mletý černý pepř, majoránka, petrželová nať, mletá sladká červená paprika, chilli, tykvová semínka bez slupek, kysaná smetana, olej

Postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme a vnitřek z ní vydlabeme. Každou část cukety pak rozkrojíme na tři stejné kousky. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou, majoránkou a chilli.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Bramborové  ŘÍZKY S NÁPLNÍ

Bramborové ŘÍZKY S NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

600 g brambor, hrubá mouka, jeden žloutek, sůl, strouhanka na obalení, olej na smažení, sýr feta na ozdobu Náplň: jedna cibule, čerstvé žampiony, jedno vejce, sůl, mletý černý pepř, nasekaná petrželová nať

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je jemně nastrouháme, přidáme sůl, žloutek a hrubou mouku. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejné části. Každou část…

Zobrazit více...

Kategorie