Perníčky ( dají se hned jíst )
Potřebné ingredience
Perníčky vánoční ( dají se hned jíst ) POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, POSTUP PŘÍPRAVY Med, máslo, vejce, cukr a per.koření utřeme. Po částech přidáme mouku a jedlou sodu. Těsto necháme jeden ned odpočinout. Vykrajujeme a pečeme. Po upečení potřeme perníčky ještě horké rozšlehaným vejcem a zdobíme až druhý den.\\r\\n\\r\\nPoleva na zdobení: 20 dkg mouč. cukru ( prosátého ), jeden bílek, lžíci citrónové štávy, ( pokud je poleva řidká přidáme mouč. cukr ) o vánocích zdobíme perníčky bílou polevou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY PŘIDAT OBRÁZKOVÝ POSTUP
Postup přípravy
Perníčky vánoční ( dají se hned jíst )
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky…
Perníčky vánoční ( dají se hned jíst )
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření,
Postup přípravy
Med, máslo, vejce, cukr a per.koření utřeme. Po částech přidáme mouku a jedlou sodu. Těsto necháme jeden ned odpočinout. Vykrajujeme a pečeme. Po upečení potřeme perníčky ještě…