Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
velikonoční sekaná 2011

velikonoční sekaná 2011

Potřebné ingredience

800g uzené maso, 250-300ml vývaru, 8 rohlíků, 8 vajec, 50g másla, sůl, pepř, muškátový květ, 3-4str. česneku, 2 hrsti nasekaných kopřiv, 2 hrsti nasekané petrželky, sádlo na vymazání pekáče... větší poměr- 1 veka, 3 rohlíky, 400ml vývaru , 900g krkovice nebo bůčku, 4 str. česneku, 10 vajec, 50 g másla, kopřivy, petrželka, muškátový květ, sůl, pepř.....4 poslední fotky jsou s větším množstvím surovin co jsem dělala letos 2012

Postup přípravy

maso uvaříme, necháme vývar a studeným!!!! zalijeme nakrájené rohlíky na kostičky, žloutky utřeme s máslem a špetkou soli, maso nakrájíme a přidáme spolu se žloutky k navlhčeným…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
VÝBORNÁ..... bramborka z cukety

VÝBORNÁ..... bramborka z cukety

Potřebné ingredience

60dkg nastrouhané cukety bez dužiny, 3 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 a 1/2 hrnku dětské krupičky, 1 prášek do pečiva, 20 dkg anglická slanina nebo uzenina, 4 stroužky česneku, majoránka, koření rožnění, sůl, pepř, 10dkg nastrouhaného sýra.....pečeme dozlatova, plech vymažeme sádlem a vysypeme mákem.

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
VELIKONOČNÍ sekaná 2010

VELIKONOČNÍ sekaná 2010

Potřebné ingredience

2 večky, vývar dle potřeby cca 0,5 l, uzená krkovice nebo uzený bůček 800-900g, 12 vajec, 6-8 str. česneku, sůl, pepř, nasekané kopřivy, petrželka a pažitka, špetka muškátového květu.... se solí pozor, někdy je vývar z uzeného hodně slaný. Poměr na jeden pekáč, 10 vajec, 10 rohlíků a 800g uzeného masa nebo bůček, 4 str. česneku, 300-400 ml vývaru.

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme na jemno, lepší jsou z druhého dne, zalijeme je studeným vývarem aby byla večka navlhčená a promačkáme, přidáme žloutky, nasekané maso, koření, bylinky, nakonec…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
šneci z listového těsta

šneci z listového těsta

Potřebné ingredience

rozválím listové těsto jako na štrůdl, mám dva pláty.....potřu málo kečupem, posypu bazalkou, poskládám na to anglickou slaninu a posypu strouhanou nivou nebo obyč. sýrem. Zabalím jako štrůdl, hodně stahovat a nakrájet na kolečka....vyskládám na plech, potřu vajíčkem, ozdobím mákem, kmínem, mletou paprikou, plátky mandlí......dle fantazie a chuti... a dám péci do trouby cca 10-15 min na 150 C

Postup přípravy

...čím větší plát těsta tím jsou větší šneci, pokud chcete malinké, udělejte si malé tenké těsto.....

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BRAMBOROVÁ BUCHTA- VÝBORNÁ

BRAMBOROVÁ BUCHTA- VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

1/2 KG POL. MOUKA ,1/2 L VLAŽNÉHO MLÉKA,1 DROŽDÍ, 1 VEJCE, uzenina DLE CHUTI, 4 VELKÉ BRAMBORY-VYMAČKANÉ, 8 LŽIC SÁDLA NEBO OLEJE.... SŮL, ČESNEK, MAJORÁNKA, PEPŘ

Postup přípravy

UDĚLÁME SI KVÁSEK Z MLÉKA, DROŽDÍ, TROCHU CUKRU,/NEBO DÁVÁM JEN INSTANTNÍ DO MOUKY/ NASTROUHÁME NA JEMNO BRAMBORY, DŮKLADNĚ VYMAČKÁME, PŘIDÁME MOUKU, VEJCE, MLÉKO VLAŽNÉ, SALÁM…

Zobrazit více...

Kategorie