Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Fenyklový sirup na kašel

Fenyklový sirup na kašel

Potřebné ingredience

250ml vody,200g cukru,8g sušeného fenyklu

Postup přípravy

Vodu a cukr vaříme 20minut na mírném ohni,poté stáhneme z plotny a dáme fenykl.Občas promícháme,asi po 2hodinách zcedíme a můžeme konzumovat.\r\n1lžička 5x denně.Necháme při…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3kg vypeckovaných švestek,0,125l octa,500g cukru

Postup přípravy

Švěstky dáme na kutchan,zalejeme octem,přidáme cukr,zamícháme a dáme na 24hodin odstát.
Poté vložíme na 200C do trouby a pečeme asi 3 hodiny a další 3-4 hodiny na 150C.
Za…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cukeťák

Cukeťák

Potřebné ingredience

1větší cuketa cca 1,5kg,30dkg tvrdého sýra eidam,30-40 dkg měkkého salámu,30 dkg anglické slaniny,3 vejce,sůl,pepř,majoránku,1cibule,česnek dle chuti,vegeta,3 lžíce oleje,pažitka,kudrnatá petržel,1 prášek do pečiva,polohrubá mouka.

Postup přípravy

Vš najemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami,nelijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a upečeme.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Potřebné ingredience

okurka salátová,papriky,rajčata,cibule,česnek,sůl,pepř,majonéza,kečup,vejce natvrdo

Postup přípravy

Tento salát máme moc rádi,máme dost zeleniny,tak si ho rádi děláme obzvlášť v letním období.
Je potřeba papriky-nakrájet na jemno,okurka salátová nastouhat na jemném struhadle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Lák na okurky a čalamády

Lák na okurky a čalamády

Potřebné ingredience

1,5l vody,0,5l octu,250g cukru,7dkg soli,4bobkové listy,1lžička nového koření,1lžička celého pepře,1lžička hořčičného semínka.

Postup přípravy

Vše dáme do hrnce a vaříme.Až začne vřít,sundáme z plotny a naléváme do sklenic.Zbylý lák vydrží v lednici.Recept je vyzkoušený a všem moc chutná.Přeji dobrou chuť.

Zobrazit více...

Kategorie