Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Quiche (slaný koláč)

Quiche (slaný koláč)

Potřebné ingredience

Na těsto:250g hladké mouky,125g másla,4 lžíce studené vody,sůl.Náplň:100 ml mléka,150 ml smetany(31%), 4 vejce, 200g sýra(použila jsem goudu),2 jarní cibulky i s natí,100g slaniny(nemusí být),sůl,pepř,bylinky(dala jsem čerstvou petrželku a pažitku).

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme v lednici 1/2 hodiny odležet.Mezitím si uděláme náplň,všechny přísady smícháme (sýr nastrouhat na hrubo).Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy,kraje…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahody s krémem z mascarpone a bílé čokolády

Jahody s krémem z mascarpone a bílé čokolády

Potřebné ingredience

Cca 600g jahod,moučkový cukr,1 mascarpone,1 odtučněný tvaroh(může být i polotučný),1 smetana ke šlehání,2 tabulky bílé čokolády.Množství je tak na 6 porcí.

Postup přípravy

Větší část jahod rozmačkáme s trochou cukru a dáme na dno nádoby.Vyšleháme smetanu,přimícháme mascarpone a tvaroh.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme do krému.Navrstvíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zapečená bageta

Zapečená bageta

Potřebné ingredience

Bageta,rajčata,cibule,česnek,bazalka(může být i sušená),olivový olej,sůl,pepř,balkánský sýr,nebo mozzarela

Postup přípravy

Rajčata a cibuli nakrájíme na jemno,přidáme prolisovaný česnek,bazalku a ochutíme olejem(nešetřit),solí a pepřem.Připravenou směs dáme na podélně rozkrojenou bagetu a posypeme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy (podle Antonie Mačingové)

Salát z červené řepy (podle Antonie Mačingové)

Potřebné ingredience

Červená řepa,nakládané okurky,hrášek(může být sterilovaný),tvrdý sýr,balsamico,olivový olej,sůl a pepř.

Postup přípravy

Řepu uvaříme (velikost pomeranče cca 1,5 hodiny),oloupeme a nakrájíme na kostičky,přidáme 3 nakrájené okurky,hrášek a dochutíme.Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a promícháme.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Potřebné ingredience

Kuskus,rajčata,paprika,cibule,česnek,tuňák v olivovém oleji,bazalka(může být i sušená),sůl,pepř,zeleninový bujon.

Postup přípravy

Kuskus uděláme dle návodu.Já rozmíchám půl kostky bujonu v 1/2 litru vody,přivedu k varu,nasypu přiměřené množství kuskusu,promíchám,odstavím a přiklopím pokličkou.Mezitím si na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná jablečná bábovka

Výborná jablečná bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce,20 dkg cukru,1 vanilkový cukr,2 lžíce rumu,25 dkg jablek,25 dkg polohrubé mouky,1 kypřící prášek,15 dkg rozpuštěného másla,1 lžíce kakaa.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce,cukry a rum.Přidáme na hrubo nastrouhaná jablka,máslo,kakao a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem.Pečeme cca 45 minut při 150 stupních.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchá buchta s rumovo-kokosovou polevou

Jednoduchá buchta s rumovo-kokosovou polevou

Potřebné ingredience

3 sklenice(2 dcl) polohrubé mouky,2 sklenice pískového cukru,1 sklenice oleje,2 vejce,mléko,vanilkový cukr,prášek do pečiva. Na polevu: 25 dkg moučkového cukru,15 dkg másla,3 lžíce kokosu,5 lžic rumu.

Postup přípravy

Cukry,olej a vejce vyšleháme,vmícháme mouku s práškem do pečiva a podle hustoty přidáme mléko.Pečeme na vymazaném plechu asi tak 25 minut při 180 stupních. Hned po upečení…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Fazolkový salát

Fazolkový salát

Potřebné ingredience

Balíček mražených fazolek,2 kuřecí prsa,4 velká rajčata,černé olivy,cibule,zakysaná smetana,hořčice,sůl,pepř,cukr,vinný,nebo balzamikový ocet.

Postup přípravy

Fazolky uvaříme dle návodu v osolené vodě,maso také uvaříme v osolené vodé do změknutí,pořádně zcedíme.Přidáme nakrájená rajčata,cibuly a olivy. Ze zak.smetany,hořčice,octa,soli…

Zobrazit více...

Kategorie