Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept vhodný pro domácí pekárny • 650 g mouky (žitná chlebová, pšeničná chlebová, popř. celozrnná žitná, špaldová - můžete experimentovat) • 12 polévkových lžic (180g) pravého žitného kvásku • 400 ml vody • 3 čajové lžičky mořské soli • 3 polévkové lžíce kvalitního slunečnicového nebo olivového oleje • 1-2 čajové lžičky kmínu • semínka (dýňové, slunečnicové, sezamové, lněné - dle libosti, můžete míchat) Můžeme (není nutné) přidat polévkovou lžičku psyllia (vlákniny) a špetku chlebového koření (firma Sonnentor). Vše dáme do pekárny najednou včetně semínek.

Postup přípravy

Jednou z nejpodstatnějších složek výživy, která nás ovlivňuje prakticky denně, je pečivo. V dnešní době už se téměř zapomnělo na zadělávání chleba žitným kváskem a běžnou stravou…

Zobrazit více...

Kategorie