Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
BRAMBOROVÁ RŮŽE

BRAMBOROVÁ RŮŽE

Potřebné ingredience

Brambory, olej na smažení, páratka a chuť to zkusit.

Postup přípravy

Nakrájet brambory na tenké plátky a smotat do tvaru růže, osmažit a dozdobit.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SÝROVÉ KOBLIHY - chuťovka

SÝROVÉ KOBLIHY - chuťovka

Potřebné ingredience

200 g hl. mouky, půl sáčku prášku do pečiva, 200 g taveného sýra, 3 žloutky, sůl, 1 lžička vegety, trochu mléka, tuk na smažení

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme sýr, žloutky, sůl, koření
a mléko a zpracujeme těsto.
Vykrajujeme lžičkou kousky a vkládáme do horkého oleje ( fritovacího hrnce )

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
STUDENÁ KUCHYNĚ

STUDENÁ KUCHYNĚ

Potřebné ingredience

salámy, sýry, zelenina...........vše co Vám chutná

Postup přípravy

pro inspiraci

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SÝROVÁ ROLÁDA

SÝROVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

1 balíček plátkového sýra a k tomu pár drobností dle chuti a fantazie.

Postup přípravy

Do horké vody ponoříme nerozbalený balíček sýra a necháme jej tam chvíli změknout. Potom sýr vyjmeme a vyválíme z něj placku. Tu potřeme žervé nebo lučinou, česnekem křenem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
FALEŠNÝ TATARÁK ( na topinky )

FALEŠNÝ TATARÁK ( na topinky )

Potřebné ingredience

2 ks vařených postrouhaných nebo rozetřených brambor, ½ kávové lžičky sladké a pálivé papriky, ½ kávové lžičky soli s čili kořením, 1 cibule nakrájená najemno, 2 stroužky česneku,
1dcl oleje (asi ), 3-4 lžičky kečupu.

Postup přípravy

Smíchat a mazat na topinky. Možno přizdobit okurkou, paprikou……..prostě co kdo má rád.
Dobrou chuť !!

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka

BÍLKOVÉ MANDLOVKY - sladká chuťovka

Potřebné ingredience

5 bílků, 8 dkg cukr moučka, 10dkg hladké mouky 00, na špičku nože sody bikarbony, 1 balíček mandlí nebo lískové oříšky v celku ( lepší jsou mandle )

Postup přípravy

Bílky vyšlehat na tuhý sníh a přidat vše ostatní. Znovu podotýkám mandle nebo oříšky v celku. Zamícháme a dáme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu upéct. Až se upeče, nechat…

Zobrazit více...

Kategorie