Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa na smetaně a sýru

Kuřecí prsa na smetaně a sýru

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsíček,6 lžic oleje,1 cibule,1 červená a 1 zelená paprika,česnek podle chuti(asi 4 stroužky),200g pórku,1 kostka slepičího bujonu,sůl.pepř,kelímek smetany na vaření,asi 60g strouhaného sýra

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno.Maso nakrájíme na kostičky přidáme k cibuli a smažíme do měkka.Pak přidáme papriky nakrájené na nudličky,česnek na plátky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zimní minestrone

Zimní minestrone

Potřebné ingredience

1 konzerva bílých fazolí v tomatě,1 větší cibule,1 větší mrkev,2 řapíky celeru,1 větší bramboru,několik růžičkových kapustiček( použila jsem mražené)olivový olej,česnek,sůl, asi 1 l zeleninového vývaru

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olivový olej , orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno.Přidáme nakrájenou mrkev na kostičky,nakrájený řapíkatý celer,bramboru na kostičky,kapustičky…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené Penne se špenátem ,šunkou a sýrem

Zapečené Penne se špenátem ,šunkou a sýrem

Potřebné ingredience

500 g těstovin,1 balení sekaného mraženého špenátu,200g šunky,1 kostka bujonu,3 stroužky česneku,200g strouhaného eidamu,2 vejce,250 ml smetany na vaření,bazalka,sůl,máslo

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě -ne úplně do měkka - zcedíme.Trochu rozmražený špenát dáme do kastrolu,přidáme 2 lžíce vody- nesolíme ho ,ale přidáme kostku bujonu(dodá mu chuť)…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová polévka s nočky, zahuštěná strouhanou bramborou

Bramborová polévka s nočky, zahuštěná strouhanou…

Potřebné ingredience

500g brambor,100g mrkve,100g celeru,100g petržele,30g sušených hub,50g pórku,50g brokolice,sůl,zelená petrželka,cibule,kmín,1 bílek,hrubá mouka

Postup přípravy

Brambory a zeleninu očistíme a omyjeme.Jednu větší bramboru dáme stranou,ostatní nakrájíme na kostičky,zalijeme studenou vodou,osolíme ,přidáme kmín a přivedeme k varu.Houby si…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chléb s kefírem

Slunečnicový chléb s kefírem

Potřebné ingredience

250 ml kefíru,150 ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje( nebo slunečnicový),1 lžička soli,1 lžička cukru,120 g žitné mouky,220 g hladké pšeničné mouky,250 g kupované směsi na slunečnicový chleba ( od Labety),15 g droždí 1 lžíce lněných semínek 1 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Suroviny dáme do nádoby pekárn y,nejdříve tekuté,pak mouky ,semínka,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program chléb se středně propečenou kůrkou.( povrch jsem při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků

Postup přípravy

Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Široké nudle s povidly a ořechy

Široké nudle s povidly a ořechy

Potřebné ingredience

balíček širokých nudlí,50g másla,4 lžíce švestkových povidel,1 citron,asi 80g vlašských ořechů

Postup přípravy

Nudle uvaříme podle návodu,přeneseme do mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
Švesková povidla ohřejeme,podle potřeby zředíme citronovou šťávou-podle hustoty.
Nudle rozdělíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Falešné podvodnice

Falešné podvodnice

Potřebné ingredience

250g hladké mouky,30g moučkového cukru,125g ztuženého tuku,90g šlehačky,na špičku nože prášku do pečiva, vanilkový a moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chaldu 2 hodiny odpočinout.Pak vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme různé tvary,Poklademe na plech -vyložený pečícím papírem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový věnec s ovesnými vločkami

Tvarohový věnec s ovesnými vločkami

Potřebné ingredience

240g hladké mouky,60g rozinek,2 lžíce rumu,40g nasekaných vlašských ořechů,1 prášek do pečiva,60g moučkového cukru,1 vanilkový cukr,špetku soli,40g jemných vloček,150 g měkkého tvarohu z vaničky,1 vejce,60g másla(Hery). Na dohotovení: meruńkovou marmeládu,asi 2 lžíce nasekaných ořechů a 2 lžíce vloček

Postup přípravy

Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat.Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva,přidáme moučkový a vanilkový cukr,sůl,vločky a ořechy.vše promícháme ,přidáme tvaroh,tuk …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí kaldoun

Kuřecí kaldoun

Potřebné ingredience

drůbky z kuřete,100 g kořenové zeleniny,široké nudle,100 ml smetany na vaření,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce másla,.sůl,pepř ,zelená petrželka

Postup přípravy

Drůbky uvaříme v osolené vodě do měkka.( vaříme nejméně 1 hodinu)V kastrolu si rozpustíme máslo,přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.,zalijeme zcezeným vývarem …

Zobrazit více...

Kategorie